Innertalks

Wat is een aura?

De aura is ons energetisch lichaam. Het is als een duplicaat van ons fysieke lichaam. Sommige mensen kunnen dit zien en waarnemen, en bijna iedereen kan het voelen. Onze aura bestaat uit een netwerk van elektromagnetische stromen, te weten: warmte, licht en kracht. Stromingen van energie, deze energie komt in iedere cel van ons lichaam. Elke cel wordt als het ware doordrenkt en doorstraalt met de energie vanuit onze aura.

aura

De aura in lagen

De aura zit in verschillende lagen rondom ons lichaam. De lagen met de grootste dichtheid zitten het strakst om het lichaam. Deze zijn ook het gemakkelijkste te zien. Hoe ijler de laag, des te moeilijker deze waarneembaar is. De lagen nemen telkens andere vormen aan, zo ook wisselt de kleur regelmatig.

De aura heeft namelijk een bepaald gewicht, ofwel dichtheid. Het gewicht dat op bepaalde plekken rond het lichaam zwaarder of lichter is, bepaalt de vorm. Je kunt aan iemand zien dat de aura op een bepaalde plaats zwaarder is. Men gaat dan tegenwicht bieden door bijvoorbeeld een ander houding in het lichaam aan te nemen. Zoals last op je schouders voelen en daarom schouders die naar voren hangen of een bochel hebben. Afvalophopingen in de aura worden ontweken door zich ervan af te wenden. Het wordt anders een te zware last!

Het aura bestaat uit verschillende lagen. Er zijn allerlei theorieën over hoeveel lagen een aura heeft en vanuit mijn opleiding gaan we uit van 7 lagen. Onderstaand de verschillende lagen uitgelegd.

1. Etherisch lichaam– deze laag representeert het direct fysieke lichaam en staat voor de fysieke gewaarwording. Elke ziekte is waarneembaar in het etherische -fysieke lichaam voordat het zich openbaart in ons fysieke lichaam. Deze laag heeft zelfs gewicht en weeg rond de 7 gram.

2. Emotionele lichaam- deze laag representeert de emoties omtrent jezelf. Dit is de laag waar we gevoelens en emoties ervaren als energie.

3. Mentale lichaam- deze laag weerspiegelt het rationele verstand. Onze gedachten en mentale conditionering. Alle stemmen in onze hoofd, wat we ergens van vinden zowel positief als negatief komen uit deze laag. Deze laag werkt zowel in je binnenwereld als in je buitenwereld, hiermee kan je ook creëren.

4. Astraal lichaam- de astrale laag is de laag waar je relaties en emoties met anderen ervaart. Dus ook iemand zijn uitstraling waarneemt. Hiermee maken we ook contact met anderen. Tijdens onze slaap reizen wij met deze laag. In je dromen ben je soms ook gewaar van je zelf, je lichaam, emoties en gedachten. Daarom omhult het astraal lichaam ook alle bovengenoemde lichamen.

5. Spiritueel lichaam- dit is je innerlijke wil, de spirituele blauwdruk van jouw lichaam in de meest ideale vorm.

6. Universeel liefdeslichaam- dit is het spirituele niveau van het emotionele lichaam, de essentie van Liefde. Hier wordt spirituele verbondenheid met het universum of God ervaren en onvoorwaardelijke liefde gevoeld.

7. Ketherisch Causaal lichaam- dit is het spirituele niveau van de het mentale lichaam. Kennis van het Levensplan en directe verbintenis met God. Het heet causaal omdat het de oorzaak bevat van onze manifestatie op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Deze gaat dus ook verder dan alleen dit leven en groeit niet alleen nu, maar in elk leven dat je leidt. Het causaal lichaam wordt daarom ook wel de zielslaag beschouwd.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?