Innertalks

Zelfreflectie door Voice dialogue

Voice Dialogue is een krachtig instrument voor het helen van trauma. Voice Dialogue is een therapeutische benadering die gericht is op het verkennen en begrijpen van de verschillende delen van de persoonlijkheid, en het biedt een unieke reis naar heling en integratie.

Voice Dialogue erkent dat individuen bestaan uit verschillende ‘sprekende delen’ of subpersoonlijkheden die vaak zijn gevormd als reactie op verschillende levenservaringen, waaronder traumatische gebeurtenissen. Tijdens Voice Dialogue-sessies nodigen ik jou uit om in gesprek te gaan met deze verschillende delen, hun verhalen te begrijpen en hun unieke perspectieven te ontdekken. 

voice dialogue

Je wordt begeleid bij het verkennen van jouw overlevingsmechanismen, beschermende delen en kwetsbare delen die mogelijk zijn onderdrukt of verwaarloosd.

“In deze methodiek zie ik hoe deze techniek mij in staat heeft gesteld om bewust te schakelen tussen verschillende delen van mezelf. Mijn ‘manager’ die me aanspoort om door te zetten, mijn ‘dromer’ die me meeneemt naar creatieve hoogten, en mijn ‘beschermer’ die waakt over mijn emotionele welzijn – allemaal hebben ze een plek in mijn innerlijke symfonie.”

voice dialogue

Bewustwording en acceptatie

Door middel van gerichte gesprekken en aandachtige zelfreflectie, faciliteert Voice Dialogue een proces van bewustwording en acceptatie. Het biedt een veilige ruimte waarin jij de emotionele lading van het trauma kan verkennen en geleidelijk aan een meer gebalanceerde relatie met jouw eigen innerlijke delen kunt ontwikkelen.

In de ontdekking van deze verschillende persoonlijkheden ligt de sleutel tot genezing en jezelf anders bekijken. De kracht bij trauma helen ligt in het bevorderen van zelfcompassie, begrip en het herstel van innerlijke balans. Je leert niet alleen om je eigen reacties op trauma te begrijpen, maar ook om jezelf met meer mededogen te benaderen. Dit helpt bij het creëren van een stevige basis voor persoonlijke groei en herstel.

“Mijn ontdekking van Voice Dialogue heeft mijn innerlijke wereld verrijkt en mijn zelfinzicht verdiept. Het is als het openen van een deur naar een onontdekt rijk binnenin. Dus, als je je ooit afvraagt over de stemmen in je hoofd, nodig ik je uit om de magie van Voice Dialogue te verkennen. Het kan het begin zijn van een betoverende reis naar een dieper begrip van jezelf.”

Ontdek de helende mogelijkheden van Voice Dialogue bij trauma. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe deze benadering jou kan ondersteunen op jouw reis naar herstel en innerlijke veerkracht. Wij kijken ernaar uit om samen met jou op dit pad van heling te wandelen.

× Kan ik je helpen?