Innertalks

Samenwerking met reguliere zorg

Ik ben een groot voorstander van een zo groot mogelijke samenwerking met de reguliere zorg. De druk op de zorg is op dit moment al erg groot en therapeuten en coaches kunnen daar een hele goede ondersteuning in bieden. Zowel in preventie als in signialering. 

nature, wildlife, white bengal tiger-3106213.jpg

Het zorgstelsel in Nederland is zo ingericht dat er verschillende lijnen lopen van jou als client. De 1e lijn is bijvoorbeeld je huisarts en de 2e lijn is bijvoorbeeld het ziekenhuis.

INNERTALKS IS 0 LIJNS ZORG

Ik zie mijzelf als therapeut in de 0 lijns zorg. Officieel is dat een signaleringstaak maar ook zorg die preventief is. Hiermee hoort bijvoorbeeld de GGD en het consultatiebureau. Zij houden de gezondheid van mensen in de gaten, en kunnen zo bijvoorbeeld vroeg ziektes of aandoeningen opsporen. Dit is hulp daar vraag je niet om maar wordt aangeboden, zoals een bevolkingsonderzoek. En daar zit het ‘m volgens mij in. Als je als mens zelf pro actief zit op preventie en niet wacht totdat iets je overkomt ben je het voor. Verantwoordelijkheid nemen, en in de zorg noemen we dat ‘Positieve Gezondheid’. 

Het denken over gezondheid en ziekte is de laatste jaren sterk aan het veranderen. Lange tijd zagen we gezondheid vooral als afwezigheid van ziekte. Positieve Gezondheid kijkt juist breder. Daarbij gaat het niet om gezondheid als een statisch gegeven of een te bereiken doel. Maar om vitaliteit van je lichaam en de veerkracht van mensen om zich aan te passen aan wat zich in het leven voordoet. Die meer dynamische benadering doet meer recht aan mensen en aan wat voor hen betekenisvol is.

MIJN POSITIEVE GEZONDHEID

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

VRAGENLIJST

Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt je kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Er is een vragenlijst

voor volwassenen,

voor kinderen en

voor jongeren. 

DOWNLOAD LEVENSWIEL

Innertalks gebruikt dit princiepe in de vorm van levenswiel wat je hier kunt downloaden. 

MEER WETEN OVER INNOVATIEVE ZORG?

Ik ben sinds kort een podcast gaan volgen over de innovatieve huisarts met een brede blik. In deze podcast zijn er veel reguliere huisartsen die al veel gebruik maken van aanvullende zorg zoals acupunctuur, reiki en wandel coaching en buiten therapie, een feestje om naar te luisteren.

De podcast De Innovatieve Huisarts wordt gemaakt door huisarts Christian de Groot.

Huisarts Christian de Groot bezoekt collega-huisartsen die slimme innovaties toepassen in hun praktijk, innovaties waar de arts en de patiënt beter van worden.

“Ik bezoek de huisarts en ga in gesprek over zijn of haar innovatie. Verlicht het de druk op de praktijk? Hoe verbetert de innovatie de zorg? En hoe ervaart de patiënt deze nieuwe aanpak?”

https://open.spotify.com/show/4O5KOwasrhlzj83V8K4qvK

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-innovatieve-huisarts/id1551620087

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?