Innertalks

Innertalks & Balanskliniek

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Als je ziek bent word je behandeld volgens het medisch model. Echter is Gezondheid veel meer dan de afwezigheid van ziekte.

Op het platform van de balanskliniek help ik mensen gezondheid te behouden en/of te verbeteren. We hanteren hierbij het Balansmodel: de draaglast mag nooit de draagkracht overschrijden.

Mensen helpen met het verminderen van hun draaglast en het versterken van hun draagkracht is onze missie. Gezondheid is vaak het gevolg van keuzes die je maakt. De Balanskliniek gaat een plek zijn waar mensen verantwoord hun eigen keuze kunnen maken.

meditation, stone towers, stone tower-2262835.jpg

BAlans

Oud Psychiater en oprichter van de Balanskliniek, Bram Bakker wandelt al enige tijd buiten de gebaande paden in de zorg en we hebben dan ook gespard over de obstakels die we ervaren van strikte protocollen en richtlijnen.

Waar gaat de balanskliniek het verschil maken naast de bestaande brancheverenigingen? En hoe kunnen we als #gevoeligezielen die hebben gekozen voor de hulpverlening ook door samenwerking met collega’s in de regio zelf balans behouden.

Blij en trots dat ik onderdeel ben van #DeBalanskliniek. De volgende contouren van een mooie samenwerking moeten zich nog ontvouwen waar ik met veel plezier naar uit kijk!

Ik ben altijd gefascineerd geweest door de psyche van de mens en de complexiteit van gezondheid en welzijn. Als tiener was ik al erg nieuwsgierig naar mensen en wat hen bezig hield.

En hoewel ik uiteindelijk een andere carrière heb gekozen, blijft mijn interesse in de gezondheidszorg bestaan. De afgelopen jaren ben ik steeds meer bewust geworden van de noodzaak van balans in de gezondheidszorg, met inbegrip van alternatieve en aanvullende benaderingen.

Traditionele geneeskunde heeft een lange geschiedenis van diagnose en behandeling van ziekten en aandoeningen. Artsen en medische professionals hebben ons geholpen om levens te redden en de kwaliteit van leven te verbeteren. Toch is de gezondheidszorg niet altijd in staat om al onze behoeften te vervullen. Dit is waar alternatieve en aanvullende zorg in beeld komt.

Alternatieve zorg, zoals acupunctuur, chiropractie, en kruidengeneeskunde, biedt vaak een holistische benadering van gezondheid. In plaats van zich alleen te richten op symptomen en ziekten, kijken deze benaderingen naar het gehele individu. Ze proberen de oorzaken van problemen aan te pakken en het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen. Het idee van balans in het lichaam staat centraal in veel van deze praktijken.

Aanvullende zorg kan traditionele medische behandelingen ondersteunen. Dit omvat therapieën zoals massage, yoga, en voedingssupplementen. Deze benaderingen kunnen bijdragen aan het herstelproces en helpen patiënten om hun gezondheid op lange termijn te verbeteren.

Mijn persoonlijke zoektocht naar balans in de gezondheidszorg begon toen ik met gezondheidsproblemen werd geconfronteerd. Ik ontdekte dat traditionele geneeskunde me vaak alleen de symptoombestrijding bood. Hoewel dit in sommige gevallen effectief was, voelde ik dat er iets ontbrak.

Ik begon te experimenteren met alternatieve benaderingen. Ik onderging acupunctuurbehandelingen om mijn energiestroom te herstellen en ik leerde over de voordelen van meditatie voor stressbeheersing. Ik ontdekte dat voedingssupplementen mijn immuunsysteem konden versterken. Deze aanvullende benaderingen maakten deel uit van mijn persoonlijke reis naar herstel en welzijn.

Wat ik in dit proces heb geleerd, is dat er niet één juiste benadering van gezondheidszorg is. Balans in de gezondheidszorg betekent de juiste mix van traditionele geneeskunde, alternatieve zorg en aanvullende therapieën vinden die het beste bij je behoeften passen. Het gaat erom te luisteren naar je lichaam en geest, en te begrijpen wat voor jou werkt.

Ik geloof dat de gezondheidszorg van de toekomst zich meer zal richten op deze holistische benadering. Artsen zullen samenwerken met alternatieve zorgverleners en therapeuten om de best mogelijke zorg aan hun patiënten te bieden. Het is een opwindende tijd om getuige te zijn van deze veranderingen en om actief deel te nemen aan mijn eigen gezondheidszorg.

In mijn zoektocht naar balans in de gezondheidszorg heb ik geleerd dat er geen one-size-fits-all oplossing is. Het is belangrijk om open te staan voor verschillende benaderingen en te experimenteren om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. De sleutel tot een gezond en bevredigend leven is het vinden van de juiste mix van traditionele en alternatieve zorg, aangevuld met therapieën die bijdragen aan jouw algehele welzijn. Het draait allemaal om het vinden van balans in de gezondheidszorg, en ik ben vastbesloten om die balans te blijven nastreven.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?