Innertalks

REIKI BEHANDELING

Reiki healing, Universele energie

Tijdens een reiki behandeling wordt er gewerkt met universele energie en het is daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Reiki healing

Reiki BEHANDELING LATEN DOEN DOOR EEN GECERTIFICEERDE REIKI therapeut

Lichaam, geest en ziel
In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan die onze energiehuishouding in gevaar kunnen brengen. Al deze energiebanen zijn met elkaar verbonden via knooppunten, in vaktermen bekend chakra’s genoemd. Bij de reiki behandeling worden deze energieblokkades ongedaan gemaakt. Dat doet de healer door extra energie door het lichaam te laten stromen.

reiki healing

GROEIENDE BEWUSTWORDING MET REIKI HEALING

Zoals dat zo vaak het geval is met alternatieve geneeswijzen, kwam ook reiki vanuit Japan naar ons overwaaien. Het is een geneeswijze die nu ook hier aan populariteit wint. Dat is het gevolg van onze grotere bewustwording van het belang van onze gezondheid. In plaats van altijd eerst naar pillen te grijpen, zoeken we eerst naar minder drastisch oplossingen. Daardoor wordt de stap naar alternatieve geneeswijzen zoals reiki steeds kleiner.

Reiki therapie heeft Japanner Mikao Usui als geestelijk vader. Daarbij ging hij ervan
uit dat iedereen over een dosis energie beschikt. Die levensenergie wordt gestimuleerd door onze handen. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Tijdens een behandeling legt de therapeut zijn handen op de plaats waar we bijvoorbeeld pijn ervaren. Hij gaat er vanuit dat daar je energie geblokkeerd is en hij kan ervoor zorgen dat deze weer gaat stromen.

Reiki behandeling 

Kosmos
Bij een reiki healing wordt er niet gewerkt met persoonlijke energie, maar met energie uit de kosmos. Via de zogenaamde sub chakra’s in onze handpalmen, stroomt die kosmische energie even goed door ons eigen lichaam en geest als door die van derden en wordt zowel door handoplegging als vanop een afstand gestuurd.

Fijne rustgevende ervaring
Een reiki healing wordt ingezet bij klachten van fysieke, emotionele en mentale problemen. Reiki wordt lang niet alleen gebruikt bij gezondheidsklachten, maar ook voor het verbeteren van onze levenskwaliteit.

Geneeswijze
Een reiki healing is voor diegenen die erin geloven vooral een positieve en ontspannende ervaring. Het gaat daarbij niet zozeer om een behandeling, maar om een manier van leven om rust en evenwicht te vinden op het fysieke, emotionele, en mentale vlak.

reiki healing

Gezondheid
Een reiki healing is ook geschikt voor wie niet ziek is maar rust en ontspanning nastreeft. Tijdens de behandeling ligt de cliënt op een behandeltafel. De reiki-meester legt zijn of haar handen op verschillende plaatsen op ons lichaam. Die plaatsen komen overeen met onze zeven chakra’s. Die bevinden zich op of juist boven ons lichaam. De vrijgekomen energie stroomt vervolgens door ons lichaam.

Nieuw evenwicht
Dankzij je herwonnen evenwicht moet je na een behandeling meestal meer naar het toilet. Allerlei eerder onschuldige nevenwerkingen kunnen wekenlang duren. De meerderheid van de cliënten zijn veel rustiger, slapen beter en voelen zich opgelucht. Een behandeling kan zowel bij de therapeut zelf als bij de patiënt worden uitgevoerd.

Niet altijd geschikt
Een reiki healing is niet altijd geschikt. Dat is zo ingeval van:
– Botbreuken
– Tijdens een behandeling na een hartinfarct
– Voor of na een operatieve ingreep

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE REIKI HEALING

Nee. Heb je ernstige (lichamelijke) klachten, dan is een medisch specialist de aangewezen persoon om je te helpen. Healings kunnen wel ondersteuning bieden bij een genezings- of veranderingsproces. Ik zal je doorverwijzen wanneer ik inschat dat ik je niet verder kan helpen. 

Dat is intuïtie of innerlijk weten. We gebruiken het allemaal in meer of mindere mate. Mensen vragen mij wel eens wanneer ik er achter kwam dat ik een gave heb. Ik denk dat we die gave allemaal hebben, alleen is die bij de een beter ontwikkeld dan bij de ander. Wat nog niet ontwikkeld is, kan ontwikkeld worden. Je kunt je intuïtie trainen waarmee je meer bij jezelf komt en meer toegang krijgt tot jouw innerlijk weten. 

Voor energie maakt afstand niet uit. Misschien ken je het wel dat de telefoon gaat en dat je al weet wie er belt, ook al belt die persoon vanuit Amerika. Ook als je kilometers verderop bent, kan ik intunen op je energie en je een healing geven. Het is mijn ervaring dat een healing op afstand minstens zo effectief is als een healing die je ontvangt in mijn praktijk.

Nee. Ik vertel je wat jij laat zien, maak helder wat er speelt. Mocht je vragen hebben, dan weet jij het beste de antwoorden. 

Ik lees wat jij me laat zien. Als er dingen zijn die jij niet wilt laten zien, dan zie/lees ik deze niet. Ook de toekomst blijft buiten beeld. Een reading gaat over het nu en over het verleden en over je verlangens. De toekomst komt niet aan bod, wel jouw doelen hierin.

Ja. In principe wel. Een andere reader zal misschien andere woorden gebruiken en andere metaforen, maar in essentie ziet elke –goed opgeleide- reader jou, en dus dezelfde informatie.

KOSTEN

De reiki healing wordt gegeven in mijn praktijkruimte in Geldrop of Eindhoven. De kosten per sessie zijn € 75,- incl btw.

reiki behandeling

Heb je andere vragen? Neem dan contact op via onderstaande knop.

× Kan ik je helpen?