Innertalks

POSITIEVE GEZONDHEID

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Model positieve gezondheid

Het denken over gezondheid en ziekte is de laatste jaren sterk aan het veranderen. Lange tijd zagen we gezondheid vooral als afwezigheid van ziekte. Positieve Gezondheid kijkt juist breder. Daarbij gaat het niet om gezondheid als een statisch gegeven of een te bereiken doel. Maar om de veerkracht van
mensen om zich aan te passen aan wat zich in het leven voordoet. Die meer dynamische benadering doet meer recht aan mensen en aan wat voor hen betekenisvol is.

Benieuwd naar groen in de zorg? Lees hier een onderzoek over het groene zorgaanbod in Nederland.

DE METHODE VOOR POSITIEVE GEZONDHEID

Het levenswiel is een leer uit het Tibetaans boeddhisme waarin diverse boeddhistische concepten samenkomen. Deze concepten worden tezamen grafisch in het levenswiel verbeeld. Daarin ga je een traject aan met een reeks wandelingen in een twee of drie wekelijkse cyclus. Hierbij ga je constructief aan de slag gaat met ontwikkelpunten die voor jouw van belang zijn.

Niemand heeft coaching volgens het levenswiel nodig, maar iedereen kan het gebruiken! Dit is een oefening die je op elk moment van jouw leven kunt volgen- of je nu aan het begin van je carrière staat, er middenin zit of helemaal geen baan hebt!

Mijn positieve gezondheid

Kortom, op momenten in je leven waarin je behoefte hebt aan motivatie, aan zelfvertrouwen, aan het reduceren van weerstand bij jezelf, aan een steuntje in de rug, wanneer je meer controle over je leven wilt of gewoon als je meer resultaat wilt, met minder energie. Of dat nou in je werk is of in je privésituatie!

Waar word jij gelukkig van?

Het geheim zit hem in het balans vinden van al deze geluksthema’s.


Download nu gratis het e-book Levenswiel en ga constructief aan de slag met thema’s die voor jouw leven belangrijk zijn.

positieve gezondheid

Martijn van den Boogaard

”Innertalks is voor iedereen aan te raden.
Nicolle weet goed te luisteren met goede argumenten en sessie je veel bij te leren over jezelf. Tijdens mooie wandelingen in de natuur. Je kunt duidelijk merken dat ze haar vak volstaat.”
Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deze ontvang je max 4x per jaar. 

× How can I help you?