Innertalks

Ochtend Rituelen

Elke ochtend begroet ik de wereld met een reeks rituelen die niet alleen mijn dag starten, maar ook mijn innerlijke rust bevorderen en het zelfhelend vermogen van mijn lichaam stimuleren. Dit is geen routine, het is een bewuste keuze om mijn welzijn te koesteren.

In deze intieme reis deel ik, hoe mijn dromen mij inzichten geven en deel ik mijn persoonlijke ochtendrituelen. 

Ochtend ritueel

Een Moment voor Mezelf

Mijn dag begint met kostbare momenten voor mezelf. Ik begin met het proberen te herinneren van dromen, en bewust voelend hoe mijn lichaam ontwaakt uit de slaap. Het is een eenvoudige, maar krachtige manier om de connectie tussen geest en lichaam te herstellen.

Onze dromen zijn als een venster dat opengaat terwijl we de sluimerende wereld van het onderbewuste betreden. Hier komen emoties, herinneringen en verlangens tot leven in de vorm van beelden, geluiden en soms zelfs geuren. Het is een ongrijpbare wereld waarin de logica van de dagelijkse realiteit vaak wordt vervangen door de symbolische taal van het onderbewuste.

Psychologen, therapeuten en zelfs spirituele beoefenaars erkennen al lang de waarde van droomanalyse als een middel om toegang te krijgen tot diepere lagen van het zelf. Door de symboliek en thema’s in dromen te begrijpen, kunnen we inzicht krijgen in onopgeloste emoties, onbewuste angsten en verlangens die ons dagelijks leven beïnvloeden.

Het Universele Taal van Symbolen

We slapen gemiddeld 6-8 uur en dan zijn we in een onbewuste staat van zijn. Een bijzonder lange tijd waar we eigenlijk weinig aandacht aan geven. Dromen spreken in een universele taal van symbolen. Water kan bijvoorbeeld symbool staan voor emoties, terwijl vallen kan wijzen op een gebrek aan controle in bepaalde aspecten van ons leven. Het begrijpen van deze symbolen vereist vaak introspectie en een dieper begrip van onze eigen psyche.

Carl Jung, een beroemde Zwitserse psychiater en grondlegger van de analytische psychologie, benadrukte het belang van droomanalyse als een brug naar het collectieve onbewuste. Hij geloofde dat bepaalde symbolen, zoals archetypen, gemeenschappelijk zijn voor alle mensen en diep geworteld in de menselijke ervaring.

Dromen als Genezingsproces

Dromen dienen niet alleen als een raadselachtig venster naar het onderbewuste, maar ook als een potentieel genezingsproces. Ze bieden een veilige ruimte waarin we emotionele bagage kunnen verkennen en verwerken. Herhaalde dromen kunnen wijzen op onopgeloste kwesties die aandacht behoeven, en lucide dromen geven ons de mogelijkheid om bewust deel te nemen aan en invloed uit te oefenen op onze droomwereld.

Wanneer ik mijn droom heb gedeeld met mijn man of bewust heb terug gehaald in mijn herinnering zoek ik de stilte op. Misschien is het een kort moment van meditatie, waarbij ik mijn gedachten observeer en laat voorbij drijven als wolken in de lucht. Soms is het gewoon zitten in stilte, een paar minuten waarin ik mijn geest de ruimte geef om tot rust te komen. Deze innerlijke stilte is mijn anker in de storm van het dagelijkse leven.

Zelfhelend Vermogen Activeren

Ik geloof sterk in het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Elke ochtend geef ik hier bewust ruimte aan. Mijn ritueel omvat het voelen van mijn lijf. Wat ervaar ik in mijn lijf. Door mijn lichaam te voeden met voedzame ingrediënten en het te laten bewegen, open ik de deur voor het zelfhelend vermogen om zijn werk te doen. Maar er is één methode die ik koester boven al het andere: de MIR-Methode van Mireille Mettes.

De MIR-Methode: Een Liefdevolle Aanraking voor Innerlijk Welzijn

Mireille Mettes heeft een buitengewone methode ontwikkeld die diep ingrijpt op het emotionele welzijn en het zelfhelend vermogen activeert: de MIR-Methode. Het zijn negen eenvoudige stappen van zachte aanrakingen op de handen, die een diepgaande impact hebben op emotionele blokkades.

De stappen omvatten onder andere het opruimen van trauma’s, het activeren van zelfliefde en het loslaten van belemmerende overtuigingen. Elke aanraking is als een liefdevolle boodschap aan mijn lichaam en geest, die zegt: “Je bent krachtig. Je hebt de capaciteit om te helen.”

Mijn ochtendrituelen, de momenten van innerlijke stilte en de toewijding aan het activeren van mijn zelfhelend vermogen vormen samen een intieme reis van zorgzaamheid voor mezelf. In de wereld van vandaag, waar hectiek en stress vaak de overhand hebben, is het essentieel om deze momenten van zelfreflectie en liefdevolle aanraking te koesteren. De MIR-Methode is voor mij geen routine, maar een liefdevolle begeleider op mijn reis naar innerlijk welzijn. Het is een herinnering dat ik de kracht bezit om mijn eigen helingsproces te leiden, elke ochtend opnieuw.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

× Kan ik je helpen?