Innertalks

NATUURCOACHING EN WANDELCOACHING

Vraag jij jezelf wel eens af…
Wat is voor mij belangrijk? Wat wil ik in het leven? Waarom doe ik wat ik doe? En waarom doe ik het op die manier? Wat zou ik nog willen veranderen en waarom doe ik dat niet?

Wandel- en natuur coaching heeft voordelen boven stilzitten in een ruimte met 4 muren. De natuur heeft een eigen tempo en wijsheid. Wanneer je loopt en kijkt waar je loopt is het makkelijker om bij jezelf te komen. Te voelen wat voor jou belangrijk is, waar het echt om draait. Frisse lucht en bewegen helpt daar al enorm bij.

NATUURCOACHING regio Eindhoven

Innertalks richt zich op hoog gevoelige mensen die vastlopen in ‘wat ze willen’ en ‘hoe ze het willen’. Je vindt een evenwichtige balans tussen jezelf en je werk en je staat zelf aan het roer van je leven. Door natuurcoaching en/of wandelcoaching in te zetten kom je achter je computer vandaan en kom je dichter bij jezelf en daarmee het ‘wat’ en ‘hoe’.

COACHING IN DE NATUUR MET EEN VERNIEUWDE WERKWIJZE

Ik help mensen zichzelf op een dieper niveau te leren kennen en begrijpen. Hierdoor transformeert niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn omgeving.

In mijn aanpak ga ik ervan uit dat ons gedrag altijd voortkomt uit een samenspel van onze gedachten, emoties, energie en ons fysieke lichaam. Een vernieuwende werkwijze gebaseerd op diverse stromingen in de psychologie. Een methode (een combinatie van wandelcoaching en natuurcoaching) die snel inzichtelijk maakt wat er precies aan de hand is en hoe je tot een oplossing kunt komen van jouw probleem. Als natuurcoach leer ik jou je kwaliteiten effectief in te zetten in de interactie met anderen.

Wat HOUDT DE NATUURCOACHING / wandelcoaching IN?

Bij de wandel-sessies tijdens de natuur coaching gaan we bepaalde oefeningen doen die je duidelijkheid en inzicht zullen verschaffen over wie je bent, wat je wilt en wat je doet. Aan de hand van concrete, dagelijkse voorbeelden bespreken we hoe je weer aan het roer van je eigen leven kunt gaan staan. Al coachend krijg je inzichten in je eigen rol en hoe je omgaat met jezelf.

Door deze inzichten heb je keuzemogelijkheden tot je beschikking. Dat stelt je in staat om concrete stappen te zetten en verantwoording te nemen voor je eigen leven in een door jou gekozen richting en actie te ondernemen.

Soms worden er elementen uit de natuur gebruikt als een soort coach. Bijvoorbeeld door een stilleven te maken met materialen die je in de natuur vindt. De natuur is hierbij als het ware de coach, in plaats van slechts een hulpmiddel.

Tijdens mijn coaching-sessies maak ik zowel gebruik van wandelcoaching als van natuurcoaching. 

wandeltherapie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER COACHING IN DE NATUUR

Normale therapie of coaching vindt doorgaans tussen vier muren plaats. Bij wandeltherapie of natuurcoaching gaan we naar buiten en worden elementen uit de natuur gebruikt. De natuurbeleving helpt het proces van heling te versnellen. Omdat wandeltherapie en natuurcoaching beiden de lading niet dekken van wat ik te bieden heb, gebruik ik beide termen totdat er een beter woord voor verschijnt. Maar in principe is het ook psycho energetische therapie, maar dan buiten.

Met wandelcoaching gaat de coach samen met de cliënt wandelend in gesprek en worden elementen uit de natuur gebruikt, zoals bijvoorbeeld een boom. Bij natuurcoaching ligt de nadruk meer op stilstaan en de verbinding maken met de natuur, in plaats van het wandelen. Er worden elementen uit de natuur gebruikt als een soort coach. Bijvoorbeeld door een stilleven te maken met materialen die je in de natuur vindt. De menselijke coach biedt structuur en bewaakt het proces, en maakt ook gebruik van verschillende ademhalings- en bewustzijnsoefeningen. De natuur is hierbij als het ware de coach, in plaats van slechts een hulpmiddel.  

In de psycho energetische therapie wordt gebruik gemaakt van de methodieken uit diverse psychotherapeutische benaderingen (stromingen). In deze vorm van therapie is het mogelijk dat er zowel gewerkt wordt aan patronen en gedragsklachten die aan de oppervlakte liggen of juist de dieper liggende traumatische problemen aangepakt worden. Er wordt gewerkt aan emtionle, fysieke, mentale en energetische staat van zijn. 

Tijdens de sessies en intake krijgt u uitleg over de verschillende interventies. Over hypnotherapie bestaan veel vooroordelen. Zoals dat u alle controle kwijt zou raken. Op de website www.hypnotherapie.nl kunt u veel inforamtie vinden. Mocht u alsnog geen hypnotherapie willen, dan blijven er genoeg mogelijkheden over voor de behandeling.

Allereerst kijken we naar de mogelijkheden. Het gaat namelijk niet om het maken van kilometers. We kiezen met elkaar een gebied uit dat geschikt is. Sessies buiten kunnen ook afgewisseld worden met sessies in de praktijk.

In principe gaat het gewoon door, ook de verschillende weer soorten kunnen betrokken worden bij de therapie. Je kunt je aan de hand van het weerbericht voorbereiden op het weer en je daar op kleden. Alleen wanneer het weer gevaar op zou kunnen leveren is dat een reden om het gesprek af te zeggen of in overleg naar mijn praktijk te verplaatsen.

De natuur heeft doorgaans een positieve uitwerking op mensen. Dit positieve en ontspannen gevoel draagt bij aan de sessies. Al wandelend kom je dichter bij jezelf en je gevoel. De beelden en toevalligheden die je betrekt bij het coachen maken inzichten en gevoelsbelevingen krachtiger dan bij een coachingsgesprek tussen vier muren.

Binnen ben je natuurlijk beperkter in je beweging dan buiten maar het zijn zeker geen ‘praatsessies’. Ik kan putten uit een breed aantal therapeutische werkvormen. 

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de hulpvraag en de onderliggende problematiek. Ik adviseer doorgaans om minimaal 6 sessies aan te gaan zodat het effect merkbaar is. 

Dit kunt u zelf navragen bij uw zorgverzekeraar of nazien op www.zorgwijzer.nl. Veel verzekeraars vergoeden niet de gehele sessie of een maximum aantal sessies. De vergoeding valt onder de aanvullende verzekering.

Nee, u kunt u direct aanmelden zonder doorverwijzing.

Natuurcoaching

Heb je (nog) niets met natuur maar wil je wel de voordelen ervaren van het effect van de natuur? Lees dan wat ontstressen in de virtuele natuur voor je kan doen. Je kunt het bestand downloaden via onderstaande knop.

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?