MUZIEKWATERBED

In mijn praktijk maak ik gebruik van muziektherapie met een professioneel muziektherapie-waterbed van Agnes van den Hoogen, van het haptonomie centre. Deze methode is een toegevoegde waarde in mijn praktijk voor
herstel en healing.

muziektherapie

HOE WERKT DE MUZIEKTHERAPIE?

Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water en is zeer ontvankelijk voor trillingen. Elk orgaan in ons lichaam heeft een bepaalde trilling.  Er zijn 2 speakers  geplaatst onder het warme waterbed, deze produceren hoorbare en voelbare geluidstrillingen die in het lichaam van invloed zal zijn op
cellulair niveau. Het muziektherapie waterbed heeft invloed op alle lichaamsfuncties, vooral het controlecentrum in de hersenen, de thalamus. Maar ook op ander zenuwweefsel, spier- en bindweefsel en de bloed-  en lymfecirculatie.

Muziek veroorzaakt trillingen, die kunnen we horen maar ook voelen. Doordat water trillingen versterkt betekent het liggen op een muziektherapie-waterbed dat het lichaam en geest deze trillingen ook daadwerkelijk ervaart. Het lichaam neemt de trillingen over van de muziek. Door een sessie op het muziektherapie-waterbed kun je een volledige ontspanning bereiken van zowel lichaam als geest. Door deze ontspanning kunnen lichamelijke en psychische klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Een positieve energie stroomt door je lichaam en je voelt je meer ontspannen en energieker.  Tijdens de sessie ligt u met uw kleren aan op het bed. Een speciale voorbereiding is niet noodzakelijk, want de trilling werkt ook door kleding en bandages. U hoeft alleen uw schoenen uit te doen.

muziektherapie

Iedereen kan een muziektherapie sessie op het waterbed ondergaan, ongeacht of men klachten heeft of niet. Het kan ook een preventieve werking hebben op het lichaam, bijvoorbeeld bij stressvolle werkomstandigheden of situaties. Het zorgt voor ontspanning, gewoon even je hoofd leegmaken en volledig tot jezelf komen. De cliënten liggen met kleding (behoudens schoenen en bril ) op het muziekwaterbed.

De therapeut zal door subtiele aanraking (geen massage) van armen, benen, buik, hoofd en voeten de bloedvaten openen en lymfeklieren activeren waardoor het zelfgenezend proces van het lichaam wordt bevorderd.

​Positieve effecten ontstaan door het veilige en geborgen gevoel dat u krijgt van het liggen op het warme muziektherapie waterbed. De juiste begeleiding, de aangename muziek en trillingsfrequenties zijn mede bepalend voor het proces. Men ervaart na 2 a 3 sessies wat het effect van de behandeling is op lange termijn.

Een sessie op het muziektherapie waterbed is een weldaad voor lichaam en geest, daarbij kan het
met de juiste toepassing diverse vormen van pijn en ziekten , verlichten of het leven draaglijker
maken.

muziektherapie

spanningen, onrust en pijn nemen af
door de trillingen van de muziek!

muziektherapie

ONTSPANNEN

Ook voor het ondergaan van  ontspannings- / relaxtherapie voor alle mensen in deze drukke en stressvolle maatschappij als preventieve maatregel om klachten te voorkomen, is deze muziektherapie uitermate geschikt. Het letterlijk ondergaan van de muzikale klanken is een weldaad voor het lichaam en de geest. Ontspanning is één van de prettigste ervaringen die een
mens kan ondergaan. Het helpt tegen pijn, verdriet, stress en het levert een geluksgevoel op. Veel mensen ervaren pijnverlichting door de combinatie van water en muziek. Het muziekwaterbed wordt gebruikt ter ondersteuning om te komen tot ontspanning, herstel of het omgaan met (chronische) pijn.

HERSTEL EN HEALING

Het herstel op dit bed gespecialiseerd voor mensen met pijn- en/of stressklachten waardoor o.a. zintuig beleving een zeer ontspannende en pijnverlichtende werking heeft door middel van therapie
op dit muziektherapie waterbed. Voor mensen van jong tot oud met een fysieke /mentale beperking , zoals rugklachten, reuma, gewrichtsklachten, MS, autisme, dementie, spierspanningsklachten, pijnklachten, eet- of slaapstoornissen, traumatische ervaringen, ADHD en nog vele andere klachten van het bewegingsapparaat is het een unieke vorm van therapie en/of pijnbestrijding.

GELUIDSENERGIE IN DE GEZONDHEIDSZORG

Geluidsenergie als concept wordt al tientallen jaren in de medische wetenschap gebruikt. Bijvoorbeeld: hoge geluidsfrequenties (het gebruik van ultrageluid) worden vaak gebruikt in de moderne gezondheidszorg. ​Tijdens de jaren 80 ontdekten Scandinavische en Engelse wetenschappers dat de laagfrequente geluidsgolven ook van nut zouden kunnen zijn. Het eerste onderzoek draaide om de behandeling van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Minder agitatie, een optimalisering van de beweging in de ledematen en betere slaappatronen waren het resultaat.

VEELGESTELDE VRAGEN

Nee je kleding blijft aan. je lichaam bestaat uit 70% water en trillling draagt door het bed in jouw lichaams cellen.

Een sessie duurt maximaal 60 min waarvan 30 min op het bed. Daarna is er nog ruimte om je ervaring te delen.

Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water en is zeer ontvankelijk voor trillingen. Elk orgaan in ons lichaam heeft een bepaalde trilling.  Er zijn 2 speakers  geplaatst onder het warme waterbed, deze produceren hoorbare en voelbare geluidstrillingen die in het lichaam van invloed zal zijn op cellulair niveau.

Meer weten over de muziektherapie? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Made by Drawing Monkey