Innertalks

Moestuincursus

Ecologisch moestuinieren voor beginners

Moestuinieren? Dat is eco-logisch! Velt docent Nicolle Prins maakt je in 3 lessen wegwijs in het ecologisch moestuinieren in de volle grond. Dat wil zeggen, je gaat samenwerken met de natuur om te kunnen genieten van gezonde voeding. Alle aspecten komen aan bod om succesvol en langdurig ecologisch te tuinieren en je oogst te benutten. We spitsen ons vooral toe op de groentetuin, maar hier en daar worden ook tips gegeven over fruitteelt.

wandelcoaching

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS DE MoestuinCURSUS?

Samen in een groep van min 8 en max 15 personen gaan we de basis behandelen voor een ecologische gezonde moestuin. Het is een gevarieerd programma dat binnen plaatsvind waar de theorie van telen in de volle grond, voor een maximale opbrengst wordt behandeld. Soms met een tuinbezoek om de praktijk te zien. 

  • De eerste sessie gaat vooral over de bodem, composteren, water geven en mulchen. Na deze sessie ken je de basisprincipes van ecologische bodemzorg en kan je opstarten in je eigen tuin.
  • In de tweede sessie leren we alles over het teeltplan, vruchtwisselingsschema, combinatieteelt en groenbemesting.
  • Tijdens de derde sessie introduceren we de begrippen, ontginnen, bemesting en compostbehoefte en zaaien van verschillende groentesoorten komen aan bod.
  • Bij behoefte gaan we nog op tuinbezoek, om de praktijk te ervaren.

Deze activiteit is bedoeld voor mensen die zelf in een eigen tuin of op een volkstuinvereniging een moestuin willen starten.

moestuinieren

Kosten en details

De powerpoint presentatie die per les wordt getoond krijg je als hand-out mee naar huis.

  • 3 lessen van 3 uur
  • € 83,00 plus € 10,00 materiaalkosten, te betalen tijdens de eerste les.
  • Volksuniversiteit Geldrop
    Meer informatie

HET TELEN VAN JE EIGEN GEZONDE GROENTEN

school moestuin
moestuin

TEVREDEN CURSISTEN

Fijn om zoveel enthousiasme te zien bij de kennis van Nicolle. Niet alleen van de bodem maar ook van de ecologische aspecten. Ik heb zin om deze kennis in de praktijk te brengen en kan niet wachten tot het voorjaar!
Pauline Dommel
Hele fijne basis, ook al heb ik zelf al best wat ervaring. Ik heb veel extra informatie ontvangen en kan nu aan de slag met mulchen wat ik niet eerder heb gedaan. Ik ga stro in slaan en een fijne warme zomer tegemoet zonder al te veel water te geven!
Hans Kok

VRAGEN OF AANMELDEN

Voer de 2 stappen uit en ik zie jou tijdens de moestuincursus!

Stap 1: Schrijf je in via onderstaand formulier.

Stap 2: Jouw plek bij deze cursus is pas bevestigd na betaling. Na je inschrijving via bovenstaand formulier ontvang je een e-mail met uitleg en een linkje om te betalen. Je kunt er ook voor kiezen na het invullen van bovenstaand formulier meteen via onderstaande knop te betalen, zodat je zeker bent van je plek. 

× Kan ik je helpen?