Innertalks

Met wie spendeer jij het meeste tijd

Jij bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt. 

Welke vijf mensen heb jij dagelijks om je heen? Vrienden, familie, collega’s. Ga ze eens na, stuk voor stuk. Dat jouw mate van succes, gezondheid, ambitie en enthousiasme in hoofdlijnen overeenkomt met dat van de mensen met wie je de meeste tijd wilt spenderen.

Het principe is natuurlijk al best bekend. Ik heb mij in het verleden bij werkgevers goed kunnen optrekken aan collega’s die beter waren dan ik. Ik kon van hen leren. Wanneer ik uitgeleerd was, of de flow was uit de samenwerking was het tijd voor een nieuwe werkgever.

tijd spenderen

Nu ben ik ook een autonoom didact dus dat is dan ook een eigenschap die helpt om je zelf te verbeteren. In de wielersport zien we hetzelfde fenomeen. Er is een kopgroep waar de wielrenner in mee fiets waardoor ze gezamenlijk optrekken om uiteindelijk de beste naar voren te duwen.

Zelf heb ik dit bijvoorbeeld ervaren toen ik tussen twee banen thuis zat. Ik ging mij verdiepen in mijn huidige vakgebied van marketing en sales en kwam erachter dat er veel podcast gepubliceerd werden door o.a Eelco de Boer, Deisy Amelsbeek, en Magriet spijksma die allen zelf ondernemer zijn. Tevens vertellen zij waar zij tegen aan liepen in hun ondernemers proces en hoe zij zijn begonnen. Hoe inspirerend is dat?!

Sterker nog, als je hun podcasts zou beluisteren ontdek je waarschijnlijk dat mijn blogs in meer of mindere mate op hun bijdragen gebaseerd zijn. In ieder geval zorgt het dat ik geïnspireerd blijf in blij ondernemen en mijzelf ontwikkel. Vroeger kon ik niet kiezen wie mijn leraren waren, tegenwoordig maak ik dankbaar gebruik van het feit dat ik een keuze heb.

Hoe wil jij je tijd spenderen?

Misschien sta je op dit moment niet daar waar je eigenlijk zou willen zijn. Droom je van een ander baan of gewoonweg net even wat meer succes in je huidige functie. Of wellicht loop je privé tegen wat zaken aan en wil je je tijd spenderen op een slimme manier. Iedereen kent zo’n moment waarop je het gewoon even niet meer weet.

De oplossing: zoek iemand die daar is waar jij wilt komen. Die heeft bereikt wat jij wilt bereiken. Of omring je met meerdere van die personen. Zij gaan je inspireren, simpelweg door hun aanwezigheid.

Aan de andere kant geldt ook dat je van bepaalde mensen afstand of zelfs afscheid moet nemen. Ook zij beïnvloeden je namelijk. Misschien is je beste vriend, wel degene die jou onbewust belemmert in je groei als persoon. Die niet snapt wat jij wilt of doet omdat hij het zelf gewoon niet durft of omdat het niet bij hem past. Of ben je ‘vastgeroest’ in de gouden kooi die jij werk noemt, omdat dat salaris nu eenmaal ieder maand binnen komt?

Je bent het gemiddelde van de mensen met wie je het meest omgaat. Of je dat nu wilt of niet. Het is aan jou dat gegeven in je voordeel te gebruiken en je tijd slim te spenderen. Ik help jou hier graag bij als natuurcoach.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?