Innertalks

Met wie identificeer jij je?

In je leven heb je vele rollen. Je bent een ouder, een kind, een broer een zus. Maar ook een student, een werknemer, een pietje precies of een flap uit. Met welke rol identificeer jij je? En ben je dat ook echt? Geloof jij ook daadwerkelijk hoe jij jezelf ziet?

rollen

Verschillende rollen

Ik ben er achter gekomen dat de benamingen die ik mijzelf (of een ander) geef, heel vaak niet kloppen. Het wordt een probleem als je het zelf wel gaat geloven dat het zo is.

Zo ben ik: raar, ijskoud, rood, groen, makkelijk, altijd anders, rusteloos, een waaghals, egoïstisch, opportunist, impulsief, verslaafd, eigenzinnig ,…….

Ik weet niet of ik daar allemaal heel vrolijk van word. Zo ben ik in Brabant de Limburger, terwijl ik toch echt al langer in Brabant woon dan in Limburg. Zo ben ik voor mijn man een chips monster omdat ik nou eenmaal van hartig houd. Laat ik nu net denken dat dat ene rolletje vet door dat monster komt. Zo ben ik voor vrienden een ijskoningin omdat ze mij nog nooit hebben zien huilen. Maar ben ik dat alles?

Van mijn 15e jaar tot mijn 32ste was ik een roker, ook rookte ik regelmatig een joint, en kan ik ook nog eens veel drinken. Ik heb zelfs 4 jaar lang in coffee shop gewerkt. Maakt mij dat een verslaafde? Nope. Ik doe dat alles nu niet meer. Heb ik mijzelf wel eens gezien als een verslaafde? Soms wel, en dat deed mij geen goed, gelukkig zie ik nu dat alles maar een fase is.

Ja, zei een cliënt laatst, ik ben heel hooggevoelig en daar heb ik echt wel rekening mee te houden. Inderdaad, daar moet je dan rekening mee houden. Maar ben jij dat in essentie? Nee, je bent een persoon, een mens. Je bent goed zoals je bent, zonder oordeel.

Zo ben je dus geen ‘alcohol verslaafde’ maar iemand die NU geen alcohol (meer) drinkt.  Nee, in mijn ogen ben je gewoon mens.

Zo was ik ‘salesmanager” heel professioneel en ambitieus en heb ik altijd willen streven naar een goede commerciële (betaalde) baan. Toen was ik de streber, ben ik dat nu niet meer dan? Toch wel, alleen streef ik nu naar gelijkheid, evenwichtigheid en ben ik ambitieus om mijzelf in te zetten voor anderen en mijn eigen ontwikkeling.

Nee, ik ben gewoon Nicolle die zich overal op de wereld wel thuis voelt, zowel in Limburg als in Brabant. Zo ben ik Nicolle met gevoel en soms ook verdriet. Zo ben ik gewoon mens met alle verleidingen, uitdagingen en mooie ervaringen die het leven te bieden heeft. En geniet ik van mijn werk als natuur- en moestuincoach.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?