Innertalks

Levenswiel Zingeving

Zingeving is als een poging om betekenis te vinden in het leven, waarbij ik mij afvraag hoe ik mij verhoud tot de realiteit en de natuur van het bestaan.

Voor sommigen kan het vinden van zingeving worden gekoppeld aan het nastreven van persoonlijke doelen en vervulling, terwijl anderen het kunnen zoeken in het dienen van anderen of het streven naar een hoger doel buiten henzelf. 

Zingeving is dus in iedergeval geen geld en werk. Wat is geld eigenlijk? Geld is energie, een trilling. Alles is energie en dus geld ook. Maar we maken werk en geld in onze maatschappij wel heel belangrijk.

flower, earth hour, pink-4604453.jpg

Doe jij de dingen die je graag doet, of heb jij een baan omdat het moet. Omdat er geld verdiend moet worden? Matcht jouw werk met wie je als kind was, of heb je je allemaal onderdelen aangeleerd die niet bij je passen? Doe je iets waar je eigenlijk niet zo blij van wordt?

Wat geeft jouw leven zin en hoe kan je dat voelen? Om hier achter te komen en zingeving te ervaren, kun je verschillende benaderingen uitproberen:

1. Reflectie: Denk na over je waarden, interesses en passies. Overweeg wat voor jou echt belangrijk is in het leven en welke doelen je wilt nastreven.

2. Zelfontdekking: Verken jezelf en ontdek wat je gelukkig maakt. Experimenteer met nieuwe activiteiten, hobby’s en ervaringen om te ontdekken waar je voldoening uit haalt.

3. Verbondenheid: maak betekenisvolle relaties met anderen. Onderhoud sterke banden met vrienden, familie en gemeenschap. Het delen van ervaringen en het ondersteunen van anderen kan bijdragen aan zingeving.

4. Doelgerichtheid: Stel doelen die passen bij je waarden en interesses. Richt je op het nastreven van deze doelen en werk aan persoonlijke groei en vooruitgang.

5. Mindfulness: Wees bewust van het heden en geniet van de kleine momenten. Door aandachtig te zijn in het moment, kun je meer voldoening en betekenis ervaren.

6. Zingeving in actie: Ga vrijwilligerswerk doen of help anderen op een manier die aansluit bij je waarden. Door bij te dragen aan iets groters dan jezelf, kun je zingeving ervaren.

Onthoud dat zingeving een persoonlijke reis is en dat het kan veranderen naarmate je groeit en evolueert. Experimenteer, wees geduldig en wees open voor nieuwe ervaringen om zingeving te vinden.

Maar hoe verdien je dan geld?

Wat maakt nu dat jij werkgeluk ervaart? Dat jij met heel veel energie de dag begint? Zekerheid, aanzien, geld, ontwikkeling, creativiteit, verantwoordelijkheid, autonomie? Of alles van dit?

  • Maak eens een lijstje wat voor jou belangrijk is in je werk?
  • Maak eens een lijstje waar jij je nog in wilt ontwikkelen?

Blijf dicht bij jezelf, ook in je werk. Door te zijn, kan het ook anders. Dat heeft te maken met bewuste keuzes maken. Durf jij op te staan tegen dingen waar jij niet achter kan staan. Kan jij 100% jezelf zijn op je werk? Sta jij voor de waarde achter de gevoelens die jij belangrijk vindt?

Als ik echt zou doen wat mijn passie is, dan zou ik,…..

Wat is jouw brandend verlangen? Durf jij los te laten? of ga jij voor onzekerheid? Ga voor wat jij belangrijk vindt en stel jezelf ieder jaar minimaal 1 keer per jaar deze vraag. Je werk vraagt immers veel tijd van je en besteed deze tijd dan liever met iets waar jij veel energie en voldoening van krijgt!

Geld hoef je niet alleen te verdienen door te werken. Er zijn wel 1000 manieren om geld te verdienen. Er zijn verschillende inkomsten bronnen.

  • je kunt dingen maken en die verkopen.
  • je kunt online geld verdienen.
  • je kunt geld vragen, lenen.
  • je kunt geld zelf weggeven.

Wat doe jij in het dagelijks leven om de dingen te doen, die jij wilt doen? Hoe deden je ouders het? Hoe verdien je geld? Geld verdien je niet, geld maak je.

Dankbaar

Dankbaar zijn heeft een hoge trilling, hoger dan geld. Je zult zien dat je dan al heel anders tegen geld aan gaat kijken. Zorg dat je voldoende geld hebt om te leven en laat de rest van het geld stromen. Steun initiatieven die een verschil maken, slachtoffers helpen, mensen in nood, een goed doel, noem het maar op!

Oppotten is niet meer nodig, we zijn zo rijk dat we het zelf al niets eens meer zien en alleen maar meer willen.

Heb je wellicht wel echt geld tekort of wil je besparen zodat je ook eens iets weg kunt geven?

Het geheim zit hem in het balans vinden van al deze thema’s. Download nu gratis het Levenwiel e-book en ga constructief aan de slag met thema’s die voor jouw leven belangrijk zijn.

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?