Innertalks

Levenswiel liefde en romantiek

Deze spaak is heel belangrijk voor je levenswiel. Liefde is van iemand houden, helemaal zoals hij of zij is. Hij of zij is goed zoals hij is, net als jij. Iedereen heeft zijn eigen stukken en zijn pad te lopen. Dat betekent ook elkaar vrij laten en elkaars mening respecteren. Ook al ben je het er niet mee eens. Je bent een eigen individu en niet afhankelijk van een ander, je bent sterk en samen nog sterker. Je vult elkaar aan. Dat betekent ook elkaar ruimte geven en los laten wanneer dat nodig is. Dit geeft ook weer ruimte om te voelen dat je het alleen ook kan en dus niet afhankelijk bent.

 

romantiek

Wanneer je liefde, romantiek en je relatie niet optimaal is dan merk je dat in alle andere gebieden van het levenswiel. Het heeft invloed op hoe je voelt, hoe je dingen ervaart, je dagelijkse leven etc. Alle delen van het levenswiel zijn even belangrijk.

Romantiek

Wat wil elke man ter wereld van zijn vrouw? Hij wil haar glimlach. Want als je vrouw gelukkig is ben jij ook gelukkig.

Wat wil elke vrouw? Romantiek en je aandacht, echt aandacht. En wanneer je haar die aandacht geeft, echte aandacht, dan gaat ze weer glimlachen.

Irritatie is de spiegel van jezelf

Wat gebeurd er wanneer je aan je partner irriteert? Je wijst naar iemand en wat gebeurd er wanneer je naar iemand wijst? Dan wijzen er drie vinders naar je zelf. Stel je bent een heel actief persoon, je hebt een lekker leven en altijd wel iets te doen. Je partner zit lui op de bank en jij wijst naar je partner. Kom eens van die bank af! Wat gebeurt er dan? Wat spiegelt jou partner jou?

Jij bent heel voortvarend en actief en hij of zij is lui. Wanneer jij actief bent en altijd alles regelt tot in de puntjes, dan irriteer jij je aan iemand die lui is en een sloddervos. Mag jij lui zijn van jezelf? En zo ja, kan je er dan ook van genieten? Vaak gaat deze emotie terug naar je verleden. Ben jij opgevoed door je ouders dat je moet presteren? Je moet het goed doen om goed genoeg gevonden te worden.

Wat kan jij leren van iemand anders? Alles wat je in een ander ziet, zit in jou zelf.

Als jij bent opgevoed bent dat je moet presteren om geliefd te worden dan neem je dat mee je volwassen leven in. Dat is een conditie en noemen we conditionering. Wanneer jij dan iemand tegen komt die dat niet heeft, dan raakt dat jou. Dan kan het dus zijn dat je je irriteert. Je mag er ook anders naar kijken. Hoe mooi is het dat jij van jezelf lui mag zijn en toch goed genoeg bent en geliefd wordt. Wanneer je iets ziet in iemand dat je dat accepteert, en daar ook compassie voelt, dan weet je dat het oké is voor jou en jij daarin iets hebt geheeld.

Tip 1: Het bommetje

Een relatie is hard werken. Wellicht heb je met je partner een hele diepe zielsverbinding maar ondanks dat hebben jullie toch vaak ruzie. Terwijl je zoveel van elkaar houd zeg je lelijke dingen tegen elkaar. Daarna heb je hier weer spijt van. Dat komt omdat je allebei anders bent opgevoed, en conditioneringen hebt uit het verleden.

Het bommetje zet je in wanneer je je irriteert aan iemand anders. Je spreekt met elkaar af, dat je een bommetje mag aanvragen. De spelregels zijn als volgt.

De aanvrager vraagt het bommetje aan en lucht zijn hart. Zegt alles waar hij of zij zich aan irriteert en zegt het zoals het voelt met alles erop en eraan. Wind er geen doekjes om!

De ander reageert niet, die zit, luistert en kijkt vol liefde en compassie. Dit kan immers omdat het bommetje is aangevraagd en je ongeveer wel weet wat er gaat komen. Valkuil hier is om woorden te laten aankomen, probeer de woorden van je te laten afglijden.

Conclusie: Boosheid is heel besmettelijk en vliegt van de een op de ander. Boosheid kan je zien als een ziekte waar je vandaan wilt blijven. Als de ander boos is, dan kijk erna en ontvang de boosheid in liefde.

De ander is het kwijt en de woorden landen niet bij je waardoor je geen ruzie krijgt. Wanneer de ander toch het gevoel heeft dat het niet klopt wat er wordt gezegd dan mag er op een ander moment ook weer een bommetje worden aangevraagd. Zo voorkom je boosheid en dat er over en weer wordt ingegaan op zaken die vaak niet relevant zijn en er over en weer verwijten worden gemaakt in het verleden. Je zit in het NU, probeer daar te blijven.

Tip 2: APK voor je relatie

Net als dat je je auto naar de garage brengt ga je 1x per jaar met je partner naar een relatie therapeut. Daar ga je onder begeleiding je relatie bespreken wat je wel en niet en fijn vindt. Er zit altijd meer dan dat je dacht. Het is echt niet erg om naar een relatie therapeut te gaan. Het is immers ook niet erg om je auto naar een garage te brengen. Dit zorgt ervoor dat je als persoon kan groeien maar ook in je relatie, romantiek en elkaar niet raakt.

Tip 3: Wat kan je voor de ander doen?

Probeer een keer per jaar met elkaar te bespreken wat je diepste verlangens zijn of wensen. Wat heb je altijd al willen doen? Losstaand wat de ander daarvan vindt. Gun die ander dat, met of zonder jou. Die ander is een individu en heeft andere behoeftes dan jij. Vaak ben je juist tot elkaar aangetrokken omdat je juist heel ander bent. Geef de ander wat de ander nodig heeft.

Denk aan eigen ruimte, bijvoorbeeld een eigen kamer, of een weekend alleen weg. Denk aan tijd met vrienden of vriendinnen. Denk aan een hobby dat geld, ruimte en tijd kost. Denk aan persoonlijke ontwikkeling. Als natuurcoach kan ik jou daarbij helpen.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief