Innertalks

Levenswiel financien

Wat is geld eigenlijk? Geld is energie, een trilling. Alles is energie en dus geld ook. En trilling en vibratie kan je beïnvloeden. Wat is jouw relatie met geld? Hoe gingen je ouders om met geld? Ben je bang dat je het kwijt raakt? Vind je geld misschien wel vies?

Wanneer je wilt veranderen in je werk of in een privé situatie dan is het altijd de vraag : Kom ik dan financieel wel rond? We maken geld heel belangrijk.

 

Financiën

Geld hoef je niet alleen te verdienen door te werken. Er zijn wel 1000 manieren om geld te verdienen. Er zijn verschillende inkomsten bronnen.

 • je kunt dingen maken en die verkopen.
 • Je kunt geld vragen, lenen.
 • je kunt online geld verdienen
 • je kunt geld zelf weggeven

Wat doe jij in het dagelijks leven om de dingen te doen, die jij wilt doen? Hoe deden je ouders het? Hoe verdien je geld? Geld verdien je niet, geld maak je.

Hoe kun jij je frequentie van geld nu veranderen? Via affirmatie en visualisatie.

Iedere dag zeg je tegen jezelf : ik ben dankbaar en gelukkig nu geld via verschillende kanalen in steeds grotere hoeveelheden continu binnen stroomt.

Dankbaar zijn heeft een hoge trilling, hoger dan geld. Je zult zien dat je dan al heel anders tegen geld aan gaat kijken. Zorg dat je voldoende geld hebt om te leven en geef de rest weg. Steun initiatieven die een verschil maken, slachtoffers helpen, mensen in nood, een goed doel, noem het maar op!

Oppotten is niet meer nodig, we zijn zo rijk dat we het zelf al niets een meer zien en alleen maar meer willen.

Heb je wellicht wel echt geld tekort of wil je besparen zodat je ook eens iets weg kunt geven? Kijk eens naar onderstaande 10 tips.

 1. Abonnementen: Zeg abonnementen die hun geld niet opleveren op. Dat kan gaan om een abonnement op krant, tijdschrift of tv-gids, maar ook abonnementen op de sportschool, loterij en schouwburg. Ook een seizoenskaart voor een voetbalclub of een onderhoudscontract voor de cv-ketel kan in sommige gevallen meer kosten dan het oplevert.
 2. Cadeaus: Verzamel cadeautjes door het hele jaar door. Zo spreidt je de kosten en kan je profiteren van aanbiedingen.
 3. Huisdieren: Bereken de kosten voordat je besluit een huisdier te nemen. In het eerste jaar kost een kat circa 50 euro per maand  en een hond 150 tot 200 euro.
 4. Opslag: Gooi of geef overbodige spullen weg of verkoop ze. Het huren van opslagruimte kost geld en het gaat vaak spullen waar niet meer naar omgekeken wordt.
 5. Roken: Stoppen met roken levert honderden euro’s per maand op. Ook andere verslavingen als drank en gokken kosten onnodig veel geld.
 6. Telefoon en internet: Kijk kritisch naar je abonnement en gebruik. Als je vaak naar het buitenland belt, installeer dan Skype op je computer.
 7. Gas, water en licht: Zet apparaten uit in plaats van stand-by en laat laders niet in het stopcontact zitten. Doe het licht uit en zet de verwarming lager als je kamer verlaat.
 8. Auto: Een nieuwe middenklasse-auto kost gemiddeld 300 euro aan onderhoud, benzine, motorrijtuigenbelasting en verzekering. Als de afschrijving daarbij opgeteld wordt, komen de kosten uit op 500 tot 800 euro per maand. Openbaar vervoer kan dus veel geld besparen.
 9. Verzekeringen: Verzeker je alleen voor risico’s die je niet zelf kunt dragen. Vergelijk premies op vergelijkingssites. Een mens lijd het meest van het lijden dat hij vreest.
 10. Leningen: Sluit geen dure leningen af, met name postorderbedrijven en creditcardbedrijven zijn relatief duur. Ook leasen van huishoudelijke apparaten is vaak op termijn duurder dan het apparaat zelf te kopen. Probeer leningen af te lossen of anders over te sluiten naar een goedkopere persoonlijke lening.


Natuurcoach en Gecertificeerd TriA©Wandelcoach

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief