Innertalks

Levenswiel familie en vrienden

Je huis en gezin is belangrijk. Huis, thuis en gezin, vraagt heel veel aandacht. Wanneer je werk heel belangrijk is dan kan het wel eens zijn dat je je thuis situatie of vrienden wel eens vergeet.

Hoe druk je ook bent, aandacht mag er zijn, zeker als je kinderen hebt. Voor je eigen rust is het ook belangrijk. Dat je weet dat het met je kinderen en familie goed gaat. Je leeft  niet alleen voor jezelf. Vrienden kiezen we, familie niet. Dus wees bewust wie en waar je aandacht geeft.

levenswiel

Home is were you dig it!

Thuis is ook je happy place. Maak thuis tot een plek waar jij jezelf kan zijn, waar jij tot rus komt en happy bent.

Ben jij goed genoeg?

De meeste basis angst van mensen, is dat ze niet geliefd worden en niet goed genoeg zijn. De oorsprong daarvan komt nog vanuit de tijd dat we in stammen leefden. Wanneer je niet in de groep past dan heb je kans dat je uit de stam gestoten wordt en dat is onveilig. Een stam bied je veiligheid, eten en wellicht een partner. De stam op zijn beurt wilt dat jij consistent bent en niet veranderlijk bent, zij willen dat je betrouwbaar bent. Ze moeten op je kunnen bouwen, vooral wanneer er gevaar dreigt. Jij op jouw beurt wilt goed genoeg gevonden worden, om te voorkomen dat je uit de stam gestoten wordt. In hoeverre is dat nu nog van toepassing? Nu tegenwoordig zijn er stammen genoeg, je hoeft je niet aan te passen op iets wat niet bij jou past.

Vrienden

Aandacht geven werkt twee kanten op. Van wie krijg je energie. Heb je mensen om je heen die waar je energie van krijgt? Ja? Mooi, dat zijn bruistabletjes. Heb je mensen die je energie zuigen? Dat zijn Zuigtabletjes. Neem afscheid of wees bewust over de mensen waar je geen energie van krijgt. Ga hier bewust mee om en plan leuke dagen met de mensen waar je energie van krijgt.

Hoe belangrijk zijn familie en vrienden voor jou? Zijn ze ondersteunend, onvoorwaardelijk en te vertrouwen? Kan je op vriendschappen bouwen en altijd bij hen aankloppen? In hoeverre breng jij met familie en/of vrienden je vrije tijd door?


Natuurcoach en Gecertificeerd TriA©Wandelcoach

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief