Innertalks

LEEFSTIJL EN VITALITEIT

Vitaliteit en met energie je werk doen is de onderscheidende factor bij bedrijven en organisaties. Cijfers wijzen uit dat gezond en vitaal personeel productiever is: ze worden minder vaak ziek, krijgen minder vaak een burn-out en ervaren meer werkgeluk. Bedrijfsfitness of gezond eten is niet genoeg, integendeel. Erkenning, oprechte aandacht voor personeel, ontwikkelingsmogelijkheden: dit soort zaken dragen nog veel meer bij aan het werkplezier.

Leefstijl

Leefstijl Coach

Als je medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en op die manier in hun werk kunnen blijven groeien, zullen ze aanzienlijk meer werkgeluk ervaren dan wanneer dit niet het geval is. De uitdaging in het werk is een belangrijke factor voor het ervaren van werkgeluk. Het kunnen groeien in het werk zorgt juist voor die uitdaging.

men, thinking, man-1276384.jpg

Voor de ene medewerker zit groei in het uitvoeren van een nieuwe taak en een andere medewerker legt de lat misschien hoger en wil daadwerkelijk in een hogere functie terecht komen. Ga met de medewerkers in gesprek, om zo voor iedere medewerker afzonderlijk een ontwikkelplan op te kunnen stellen.

De wereld waar wij in leven is continu aan het veranderen. Soms lijkt het wel alsof verandering de enige zekerheid is die we hebben. Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker voor organisaties en werknemers. Vroeger was nog het idee dat een goede beroepsopleiding voldoende was voor een levenslange loopbaan, tegenwoordig is de gedachte dat leren gedurende het gehele werkzame leven onvermijdelijk is.

Bij Innertalks staat gedragsverandering centraal; belemmerende gedragspatronen worden opgespoord en er wordt bewustzijn gecreëerd over de eigen functie en de betekenis van gedrag. Door middel van maatwerkcoaching helpen we gedragspatronen te veranderen en doet de coachee kennis op die direct toegepast kan worden in het dagelijks leven voor meer werkgeluk.

We kijken naar de diverse aspecten die invloed hebben op vitaliteit zoals voeding, stress, beweging, nachtrust, omgevingsfactoren en sociale factoren.

Drie hoofdthema’s zijn daarbij:

werkgeluk

Waar krijg jij energie van?

Doe je nog de dingen die bij je passen? Van wie krijg je energie en wat of wie kost jou energie. De zogenaamde zuig en bruistabletjes. Door hier meer inzicht in te krijgen komt er bewustwording en kunnen er andere keuzes gemaakt worden.

Bewegen

Bij de  TriA© wandelcoach sessies helpen we medewerkers om de ideale balans te vinden zodat bewegen juist energie oplevert. Door regelmatig te bewegen maakt het brein groeistoffen aan, zodat zenuwuitlopers en contacten tussen hersencellen kunnen herstellen. De combinatie tussen bewegen, ontspanning en plezier brengt stress naar beneden en verhoogt de feelgoodstofjes voor meer werkgeluk.

Ontspannen

Mensen die regelmatig ontspannen en genoeg rust nemen kunnen sneller hun aandacht weer richten nadat ze zijn afgedwaald, ze hebben een beter werkgeheugen, reageren flexibeler op nieuwe dingen, en kunnen beter met emoties omgaan. Bewegen en ontspannen zijn nauw met elkaar verbonden en de afwisseling zorgt voor een goede balans. De natuur geeft ruimte en zorgt als vanzelf al voor een ontspanning. Haal diep adem. Inhaleer met flinke teugen de frisse buitenlucht en ruik de natuur die zorgt voor ontspanning.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?