Innertalks

Is geluk de norm?

De mens is pijn vermijdend en wil vooral niet geconfronteerd worden met iets negatiefs. Wie wordt daar nou blij van? Hoe leuk is het om nu te horen dat je iets niet goed hebt gedaan. We gaan het liever uit de weg. We stappen erover heen of wuiven het snel weg. En doordat je dat doet, houd je jezelf dus eigenlijk beetje voor de gek. We vragen ons zelf niet eens af, wat het met ons doet of waar het vandaan komt.

geluk

Enigszins betuttelend is het ook wel, hoe kan je nu groeien als geen fouten maakt? Er is geen up zonder down. Ik weet dat als ik een avondje gezellig drink en het euforisch gezellig wordt, ik de volgende dag een kater kan hebben. Zo werkt het leven ook. Na goede tijden komen ook slechte tijden, en gelukkig maar, anders kan je de goeden tijden niet van de slechte tijden onderscheiden.

Maar hoe ga je daar dan mee om? Meestal laat ik het over mij heen komen. Ik kijk ernaar, en naar de periode die ervoor was, wat voor een fijne momenten ik toen heb ervaren. Ik accepteer dat het nu even iets minder gaat. Tevens heb ik vertrouwen dat het na een mindere periode de up ook weer komt. Die heb ik immers al vaker mee gemaakt, dus dat komt echt wel weer.

Neem rust, op tijd naar bed, morgen is weer een nieuwe dag.

 

Wanneer ervaar jij geluk

Voor mij is zingeving het bestaan van geluk. Wat geeft je een gelukkig gevoel? Door bij te dragen? Door te geven? Door doelen te stellen?

Voor mij is het “all of the above.” Door bij te dragen in (werk) relaties en verbinding te maken met mensen voel ik mij nuttig. Door te geven voel ik mij waardevol en door doelen te stellen blijf ik in beweging. Voor mij allemaal belangrijke waardes die bijdragen aan mijn zingeving.

Wanneer ik geconfronteerd wordt door negatieve emoties zoals angst, falen, verdriet, eenzaamheid, dan ga cocoonen en zorg ik goed voor mijzelf. Morgen is weer een nieuwe dag!

En voor als je echt verdrietig bent: The three A’s of Awesome
Neil Pasricha, wiens 1000 Happy Things-blog vele prijzen heeft gewonnen, leert ons zijn geheimen voor een gelukkig leven. Gewoon een boodschap die zaken in perspectief zet. Of toch niet…

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?