Innertalks

Herstel na een Burn-out

Burn-out is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen tegenwoordig ervaren. Het kan een gevoel van uitputting, verlies van motivatie en een gebrek aan energie veroorzaken. Zowel mentaal, fysiek als in het energetische vlak kan het veel klachten veroorzaken. In mijn geval kreeg ik een paniekaanval omdat ik niet de dingen deed die mijn lichaam en geest nodig hadden. Maar dat heeft meteen gezorgd voor mijn herstel. En wat ben ik blij dat ik deze paniek aanval heb gehad! Ik was er weken ziek van, mijn lichaam helemaal ontregeld, maar zonder deze paniekaanval had ik niet geweten wat ik nu allemaal weet over mijzelf. Ik heb door deze paniekaanval weer leren voelen, voelen wat voor mij goed is. Niet wat voor mijn omgeving, werkgever, of buitenwereld goed is.

Symptomen van een burn-out

SYMPTOMEN VAN EEN BURN-OUT

Wat zijn fysieke en mentale symptomen van een burn-out?

Fysieke symptomen: – Vermoeidheid – Slaapproblemen – Spier- en gewrichtspijnen – Hoofdpijn – Maag- en darmklachten
Mentale symptomen: – Concentratieproblemen – Gevoel van futloosheid – Gevoel van innerlijke leegte – Gevoel van angst – Depressieve gevoelens – Verlies van interesse – Grimmigheid – Gevoel van onmacht en machteloosheid

Als je een burn-out hebt gehad, is het belangrijk om jezelf weer in balans te krijgen. Hier zijn enkele tips om je lichaam, geest en energie weer in balans te krijgen.

  1. Neem de tijd om te herstellen. Neem de tijd om te rusten en te herstellen van de burn-out. Probeer niet om te veel te doen of te veel te verwachten van jezelf. Ben lief voor jezelf.
  1. Doe een stap terug en geef grenzen aan. Neem een stap terug van je dagelijkse taken en verplichtingen. Probeer je te concentreren op wat je echt belangrijk vindt en plan maximaal 1 activiteit per dag in.
  1. Ga gezonder eten. Gezond eten is belangrijk om je energie te herstellen. Probeer gezonde voeding te eten en vermijd voedsel dat je energie zal verminderen.
  1. Ga meer bewegen om je energie te verhogen. Ga de natuur in, sta eens stil bij een boom en zet je zintuigen in. Wat hoor ik? Wat ruik ik? Wat ervaar ik? Kan ik mijn voeten voelen?
  1. Probeer meer te slapen om je energie te herstellen. Probeer ook om een regelmatig slaapritme te volgen. Ideaal is daarbij voor 23.00 in bed, die uurtjes tellen dubbel in je herstel.
  1. Ontspan meer en ga leren voelen. Voelen in je lichaam, waar ga jij op aan. Waar wordt jij blij van? Waar krijg jij energie van? En als je die energie voelt, waar voel je die dan in lichaam? Kan je herkennen wanneer je blij of verdrietig bent? Wat vond je vroeger als kind leuk om te doen? Krijg je daar nog steeds energie van?

Een burnout kan worden behandeld met psychotherapie, veranderingen in de levensstijl, in ernstige gevallen medicatie, of een combinatie daarvan. Het is belangrijk om met een arts of psycholoog te overleggen om de beste behandelingsmethode te bepalen.

Wandelcoaching en natuurcoaching is een manier om psychotherapie te combineren met lichaamsbeweging. Het is een effectieve manier om te ontspannen, stress te verminderen en de concentratie te verbeteren. Het kan ook helpen om negatieve gedachten te veranderen, waardoor de persoon beter in staat is om met stressvolle situaties om te gaan. Het verbetert ook het zelfbeeld en helpt bij het omgaan met depressie. Loop gerust eens met mij mee, om te voelen of het iets voor jou is.

Als onderdeel van de natuur coaching kan een Reiki behandeling worden gebruikt om de energiestroom in het lichaam te herstellen. Reiki is een Japanse techniek die stressvermindering en ontspanning bevordert. Door middel van handoplegging wordt universele levensenergie doorgegeven, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Deze behandeling kan helpen om blokkades op te heffen en de balans in het lichaam te herstellen.

Een andere techniek die in de natuur coaching kan worden toegepast, is het gebruik van het levenswiel. Het levenswiel is een model dat verschillende aspecten van het leven vertegenwoordigt, zoals fysiek welzijn, relaties, werk, spiritualiteit en persoonlijke groei. Door middel van coaching in de natuur kunnen deze aspecten in kaart worden gebracht en kan er gewerkt worden aan het herstellen van de balans op alle niveaus.

Daarnaast kan een cursus chakra-werk ook onderdeel uitmaken van de natuur coaching. Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die invloed hebben op verschillende aspecten van ons welzijn. Door middel van oefeningen en meditaties kan de energie in de chakra’s worden gebalanceerd en kan de persoonlijke groei worden gestimuleerd.

Kortom, natuur coaching en wandelcoaching bieden een holistische benadering om te herstellen van een burn-out. Door de combinatie van psychotherapie, lichaamsbeweging, Reiki behandelingen, het levenswiel en cursussen over chakra’s, kan er gewerkt worden aan het herstellen van de balans op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Neem contact op voor meer informatie en ontdek hoe natuur coaching jou kan helpen bij het herstelproces.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?