Innertalks

moestuin

GROENE PROJECTEN

Advies en presentaties

Als Velt docent, (vereniging ecologisch leven en tuinieren) ben ik op project basis inzetbaar voor presentaties en groene duurzame initiatieven met maatschappelijke waarde. 

Tevens als projectmanager in te zetten in verschillende groene initiatieven in Brabant. Onderstaand een greep uit de afgelopen projecten.

2022-2023 BIO BOLLEN IN DE SOCIALE OPENBARE RUIMTE

De sociale woningbouw verdient een opwaardering van haar groene ruimte. De leefbaarheid van kwetsbare wijken in het Nederlandse Brabant gaat achteruit. Velt en de Provincie Noord-Brabant willen hier iets aan doen. Velt en de Provincie Noord-Brabant starten dit jaar een gratis begeleidingstraject voor de aanplant van bloembollen op 5 percelen van verschillende woningcorporaties. Door samen met de bewoners van de wijk de groene ruimte te verfraaien, verbetert ook de sociale cohesie. Een betere sociale cohesie zorgt op haar beurt voor een hogere leefbaarheid. Lees voor meer info over dit project: https://www.greenity.nl/nieuws/brabant-geeft-gratis-biobollen-aan-woningcooeperaties

2021 BIOLOGISCHE BLOEMBOLLEN

De Provincie Noord-Brabant en Velt kiezen voor een gezond lentegevoel en slaan daarom de handen in elkaar. 15 openbare percelen hebben in 2021 ruim 15.000 biologische bloembollen ontvangen. Biologische bloembollen worden geteeld zonder chemisch-synthetische pesticiden. Zo kan iedereen in volle gezondheid genieten van de kleurenpracht. 

school moestuin

SUCCESVOL PROJECT

Het project van de Provincie Noord-Brabant in samenwerking met Velt is een enorm succes. Zo’n 30 geïnteresseerde projecten uit diverse gemeenten schreven zich in om biologische bloembollen te ontvangen. Hiertussen zat een diversiteit aan projecten zoals scholen, buurttuinen, stadsboerderijen, imkerverenigingen, en natuurcentra. Uiteindelijk werden 15 projecten geselecteerd op basis van biodiversiteit, participatie in de wijk en publiciteit.Wil jij op de hoogte blijven van nieuws omtrent moestuinprojecten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

school moestuin

Wil jij ook een project opstarten of wil je meer weten over mij als moestuincoach? Dan hoor ik graag van je via onderstaande knop.

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?