Innertalks

Gratis meditaties

Met mijn gratis meditaties hoop ik jou alvast op weg te kunnen helpen richting een gebalanceerd leven vol persoonlijke kracht, vitaliteit en ontspanning.

gratis meditaties
gratis meditaties

Welkom bij deze boommeditatie. Het doel van de boommeditatie is om je goed te aarden en te gronden. Met deze meditatie kun je je eigen energie laten stromen, waardoor je vitaliteit en persoonlijke kracht toeneemt. Het helpt je ook om uit je hoofd en in je lijf te zijn. Je gronding wordt sterker waardoor je vanuit vertrouwen en kracht je eigen plek in kan nemen. Niet door harder te worden, maar vanuit jouw unieke eigen kracht.

Meditatie kan gekoppeld worden aan een filosofie, maar kan ook gewoon gebruikt worden om innerlijk tot rust en vrede te komen. Ga mediteren op een plaats waar u niet kan worden gestoord door geluiden van buitenaf. De boommeditatie is een luisterbestand, een meditatie om tot rust te komen en te aarden!

Boom meditatie- aarden

Schrijf je in via onderstaand formulier:

Waterval meditatie – loslaten

Schrijf je in via onderstaand formulier:

gratis meditaties

Met een loslaatmeditatie kun je gedachten uit het verleden, heden of zorgen om de toekomst loslaten. Je neemt een moment van rust en laat dingen waar je geen invloed op hebt achter je. Je laat de last van je schouders vallen en focust je alleen op het hier en nu.

Dit is een prachtige ontspannende meditatie, waarin je alles wat je niet meer dient, zal kunnen loslaten. Je zal je nadien weer vol in je kracht voelen staan en liefde voelen. Deze meditatie is ook uitstekend geschikt voor onder de douche.

Zorg voor een fijne ruimte, waar de temperatuur aangenaam voor je is, en zet als jij dat prettig vindt, een zacht muziekje op met watergeluiden en steek eventueel een wierook of geurkaarsje aan.
Zorg er verder voor dat je niet gestoord kunt worden door knellende kleding, deurbel, mobieltje, eventuele medebewoners enzovoorts, en ga lekker comfortabel zitten of liggen.

gratis meditaties

De darm zit vol beestjes. De darmbacteriën worden ook wel darmflora genoemd. In de darm zitten evenveel bacteriën als je cellen in je lichaam hebt. Het genetisch materiaal van deze darmbacteriën wordt microbioom genoemd (dus niet de darmbacteriën zelf). 

Simpel samengevat: als je goed voor deze beestjes in de darm zorgt, dan zorgen deze beestjes goed voor jou. Er gaan namelijk veel meer zenuwen van de darm naar het brein, dan andersom. 

De samenstelling van deze darmbacteriën wordt onder andere beïnvloed door je eetpatroon, drinkpatroon, zitpatroon, beweegpatroon, slaappatroon, sociale verbindpatroon en denkpatroon. Een gezonde leefstijl zorgt voor een gezonde darm, en een gezond brein. Een ongezonde leefstijl zorgt voor een ongezonde darm, en vergroot de kans op een ongezond brein.

Is het dus een breinaandoening of een darmaandoening? Investeer in je fysieke en mentale gezondheid. Een goede stemming is geen toeval. Het is het gevolg van bepaalde sleutelmechanismen in het brein die goed moeten werken. Gelukkig kun je met voeding en leefstijl positief op deze 6 sleutelmechanismen inwerken. 

Levenswiel en Leefstijlboom

Schrijf je in via onderstaand formulier:

Bekrachtigingen Levenswiel

Schrijf je in via onderstaand formulier:

gezond

Bekrachtigingen zijn korte maar krachtige zinnen die je herhaalt, zodat je dit in je systeem opneemt. Mijn ervaring met deze zinnen is dat het een positieve tool is voor persoonlijke ontwikkeling en manifesteren. De werking van deze zinnen is simpel: we geloven wat we vaak horen, zeggen en denken. Ofwel: herhalen. Als iemand vaak tegen je zegt dat je dik bent (zeker als je je jong bent), dan ga je dat vanzelf geloven…

En als je vaak denkt dat je iets niet kunt – of het waar is of niet – dan ga je deze overtuiging aannemen voor waar. Het worden beperkende overtuigingen en die gaan je realiteit vormen. 

Helpen affirmaties écht daarbij? Ja! Je (her)programmeert jezelf met deze zinnen, op een positieve manier. En dat is wetenschappelijk uit te leggen. Volgens ‘neuroplasticiteit’ is het mogelijk om de paden in onze hersenen (en je onderbewustzijn) te veranderen. En waar je eerst het negatieve veel herhaald hebt, is het tijd om het positieve te gaan herhalen met affirmaties.

Heb je een vraag over mijn gratis meditaties of over iets anders? Neem dan contact met me op via onderstaande knop. Ik kijk er naar uit je te spreken. 

× Kan ik je helpen?