Innertalks

Therapie en frequenties?

In een wereld waarin we voortdurend worden overspoeld door prikkels en verplichtingen, is het gemakkelijk om het contact met onze natuurlijke omgeving te verliezen. Maar wat als ik je vertelde dat de oplossing voor veel van onze moderne stress en spanning recht voor onze neus ligt? Het antwoord ligt in de eenvoudige maar krachtige filosofie: “Alles is energie”.

alles is energie

Muziek waterbed waar frequenties jouw lichaam laten bewegen

Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop lichaamsgerichte therapie ons ten goede komt, is door ons te helpen ontstressen en ontspannen. De rustgevende geluiden van kabbelend water, het fluisteren van bladeren in de wind en het gezang van vogels hebben een kalmerend effect op ons zenuwstelsel, waardoor we spanning kunnen loslaten en innerlijke rust kunnen vinden.

Maar de voordelen van lichaamsgerichte therapie gaan verder dan alleen ontspanning. Het is aangetoond dat tijd doorbrengen in een ontspannen staat onze stemming verbetert, ons immuunsysteem versterkt en zelfs onze cognitieve functie verbetert. Het is alsof je eigen lichaam een krachtige medicijnkast is, gevuld met remedies voor alles, van angst en depressie tot fysieke kwalen.

Een van de meest fascinerende aspecten van frequentie therapie is het idee van resonantie – het idee dat we resoneren met de natuurlijke energieën om ons heen op een diep niveau. Wanneer we ons omringen met de schoonheid en de harmonie van muziek, onze eigen natuur , komen we in afstemming met deze energieën en ervaren we een gevoel van verbondenheid en heelheid.

Het muziekwaterbed met ingebouwde luidsprekers, is een innovatieve vorm van therapie die de helende kracht van frequentie en muziek combineert met de ontspannende eigenschappen van water. Dit unieke concept maakt gebruik van de harmoniserende effecten van zowel muziek als water om een diepere staat van ontspanning en welzijn te bevorderen.

Solfeggio frequenties zijn een set van zes specifieke tonen die bekend staan om hun helende eigenschappen en spirituele betekenis. Deze frequenties zijn diep geworteld in oude muzikale tradities en worden vaak geassocieerd met genezing, meditatie en spirituele groei. Elk van de zes Solfeggio frequenties geven een specifiek effect op het lichaam, de geest en de ziel.

In het begin waren er zes solfeggio frequenties, die afgeleid waren vanuit de toonsoorten: ut (do), re, mi, fa, sol en la. Later zijn hier door Dr. Leonard G. Horowitz de drie laatste solfeggio frequenties aan toegevoegd, die de schaal voltooien. Hij bestaat nu in zijn geheel uit negen frequenties, waardoor opnieuw de nummers 3, 6 en 9 er overduidelijk in terugkomen.

Iedere frequentie uit de solfeggio schaal heeft zijn eigen helende kracht. Ze kunnen je helpen om je zowel fysiek als mentaal beter te laten voelen. Ik leg je graag uit welke frequenties er zijn en wat deze frequenties doen.

 1. 174 Hz: Deze frequentie wordt geassocieerd met het verlagen van pijn en spanning in het lichaam. Het wordt gezegd dat het de natuurlijke anesthesie van het lichaam stimuleert en een gevoel van veiligheid en geborgenheid bevordert. De laagste frequentie uit de solfeggio schaal geeft ons een soort gevoel van verdoving. Het is een natuurlijke manier om pijn te verminderen. Door de vermindering in pijn en de lage frequentie geef je jouw organen een gevoel van verborgenheid, veiligheid en liefde. Dit moedigt ze aan om beter hun best te doen en eventueel daarmee bij te dragen aan jouw herstel.

 2. 285 Hz: Deze frequentie wordt vaak gebruikt om negatieve energieën en gedachten los te laten. Het zou kunnen helpen bij het opruimen van emotionele blokkades en het bevorderen van zelfliefde en compassie. Deze frequentie werkt voornamelijk helend en herstellend voor het lichaam. Hij helpt je weefsel in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren en laat daarmee je lichaam verjongd en energiek achter. Deze frequentie kan ook helpen om verwondingen en beschadigde organen tegen te gaan en om je immuunsysteem een boost te geven.

 3. 396 Hz: Dit is de frequentie die vaak wordt geassocieerd met het loslaten van angst en schuldgevoelens. Het kan helpen bij het bevrijden van negatieve emoties en het herstellen van een gevoel van innerlijke kracht en vertrouwen. Deze frequentie helpt ons om (onbewuste) angsten en schuldgevoelens los te laten. Het geeft ons de kracht om verdriet om te zetten in vreugde en daardoor voelen we onszelf weer helemaal heel, tevreden met wie we zijn. Het kan heel erg helpen om ook blokkades en negatieve overtuigingen los te laten, om zo je doelen op een gemakkelijkere en directe manier te bereiken. Lichamelijk doet deze frequentie veel voor de genezing van botten en je merg.

 4. 417 Hz: Deze frequentie wordt verondersteld te helpen bij het faciliteren van positieve veranderingen in het leven. Het kan helpen bij het doorbreken van destructieve patronen en het bevorderen van groei en transformatie. Deze frequentie helpt je om je identiteit te versterken. Zo reinigt deze frequentie traumatische gebeurtenissen en slechte invloeden van gebeurtenissen uit het verleden. De 417 frequentie biedt je een onuitputtelijke bron van energie, waarmee je jouw leven kunt veranderen. Zo wordt het gemakkelijker om je leven op een positieve manier te veranderen. Lichamelijk gezien helpt 417 hertz je bij herstel van jouw organen en het middelste gedeelte van je lichaam. Je organen, maag en spijsverteringsstelsel worden harmonieus op elkaar afgestemd.

 5. 528 Hz: Ook wel bekend als de “DNA-reparatiefrequentie”, wordt deze toon geassocieerd met het herstellen van cellulaire structuur en het bevorderen van gezondheid en vitaliteit op cellulair niveau. Het wordt vaak beschouwd als de “liefdesfrequentie”. 

  Wonderen en transformatie toevoegen aan je leven, dat klinkt aantrekkelijk toch? Dat is precies wat de solfeggio frequentie van 528 Hz doet. Deze frequentie wordt ook wel de liefdesfrequentie genoemd, omdat hij start vanuit je hart en vanuit daar alle problemen weg laat stromen. Het is een goede frequentie om je verbeelding, intentie en intuïtie te activeren om te werken aan je levensdoel.

  Er is uit meerdere onderzoeken gebleken dat de frequentie 528 Hz positief bijdraagt aan de herstel van DNA. Deze frequentie komt ook veelvuldig voor in meditaties. Het DNA-herstel levert namelijk gunstige effecten op als een verhoogde hoeveelheid levensenergie, een heldere geest, bewustzijn, ontwaakte of aangewakkerde creativiteit en vormen van extase, zoals innerlijke rust en dans.

 6. 639 Hz: Deze frequentie staat bekend om zijn vermogen om relaties te harmoniseren en conflicten op te lossen. Het kan helpen bij het bevorderen van verbondenheid, vergeving en empathie.

  Deze frequentie staat voor het samenbrengen van harmonie, vrede en vreugde als het gaat om verbindingen en relaties. Het verbetert de manier van communiceren, het tonen van begrip en helpt je om toleranter te zijn. Het zorgt voor een groter gevoel van liefde om je relaties te verbeteren.

  Voor ons lichaam is deze frequentie heel erg belangrijk voor het bovenste gedeelte, zoals onze borst, armen, schouders, longen en ribben. Het draagt ook bij aan de cellulaire processen. Zo kan het een cel stimuleren om te communiceren met zijn omgeving.

 7. 741 Hz: Intuïtie ontwaken: problemen oplossen en uiten
  Sol helpt je bij het oplossen en het uiten van problemen waar je mee worstelt. Wat voor soort probleem het ook is. Door problemen los te laten en uit te spreken, help je jezelf naar een puur en stabiel leven, waarin je kunt luisteren naar je intuïtie. Lichamelijk gezien helpt 741 Hz ook bij het oplossen van problemen, het reinigt namelijk de gifstoffen in onze cellen. Verder helpt deze frequentie bij het bovenste gedeelte van ons lichaam, de keel, met slikken en kauwen.

 8. 852 Hz: Intuïtie ontwaken: terugkeren naar spirituele orde
  La helpt je om je intuïtie te ontwaken op een hoger niveau. Deze frequentie maakt het namelijk gemakkelijker om illusies in ons leven, verborgen agenda’s van mensen, plaatsen en dingen te doorzien. Het verhoogt je bewustzijn en laat je terugkeren naar de spirituele orde.

  Lichamelijk herstelt deze frequentie de hersengolven en -functies en herstelt schade aan de geest en het geheugen. Het zorgt daarmee voor genezing in de hersenen, geest tot in de ziel.

 9. 963 Hz: Communicatie met de goddelijke, hogere dimensie
  De 963 solfeggio frequentie brengt ieder systeem naar zijn oorspronkelijke, perfecte staat. Het helpt je om verbinding te maken met de goddelijke, hogere dimensie en weer helderheid te brengen in je (levens)doel(en). Deze frequentie verhoogt onze energie, wat tevens helpt bij het manifesteren hiervan.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?