Innertalks

Waarom je energie veld reinigen?

We poetsen allemaal elke dag onze tanden, wassen onze handen, en baden ons lichaam, maar niet veel van ons weten hoe je jezelf energetisch schoonhoudt. Hebben we een gebalanceerde levensstijl, dan gebeurt dit gewoon vanzelf. Maar zijn we overwerkt, hebben we stress, eten we ongezond, of hebben we een slaaptekort, dan kan het zijn dat we onze energetische hygiëne verwaarlozen.

 

Energie reinigen

Waarom is dit belangrijk? Als we naar ons lichaam kijken onder een krachtige microscoop, dan zien we dat we in essentie uit atomen bestaan – en atomen zijn energie. De energie van een organisme is niet beperkt tot alleen deze fysieke vorm, maar verspreidt zich ook naar buiten, in een eiervorm. Die eiervormige energie noemen we de aura en kunnen we zien met Kirlian-fotografie. Net als met ons lichaam moeten we goed voor de aura zorgen om optimaal gezond te blijven.

Als het tijd is om je energie en dus je aura te zuiveren, kun je het volgende ervaren:

  • Weinig energie
  • Zwaarmoedig zijn
  • Weerstand ervaren in alles dat je doet
  • Een ‘zwaar’ gevoel op je of om je heen

Door je aura dagelijks te zuiveren (idealiter ’s ochtends en ’s avonds), ontdoe je jezelf van de negatieve energieën die je opvangt uit je omgeving of de mensen om je heen.

Met ‘negativiteit’ bedoel ik zware emoties van anderen, dagelijkse stress, gedachtestromen, snaren, en andere typen energetische fenomenen die onze levensenergie opzuigen. Het is belangrijk om in te zien dat we bedoeld zijn om het leven te ervaren, samen met alle geweldige kansen die daarbij komen kijken. Je aura ‘vervuilen’ door alledaagse ervaringen is hartstikke goed… Zolang je het ook maar weer zuivert!

Hieronder staan 6 manieren die ik als positief ervaar in het zuiveren van mijn energie veld

  1. Energetische hygiëne: Net zoals we voor ons fysieke lichaam zorgen, wordt aangenomen dat de aura ook zorg en aandacht nodig heeft. Het handhaven van een gezonde levensstijl, zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende slaap, kan helpen om het energieveld in balans te houden.

  2. Meditatie en visualisatie: Meditatie en visualisatieoefeningen kunnen worden gebruikt om de aura te zuiveren en te versterken. Het kan helpen om jezelf voor te stellen dat een helder en beschermend licht je hele wezen omgeeft, waarbij je negatieve energieën loslaat en jezelf vult met positieve energie.

  3. Energie-uitwisseling: Het aangaan van positieve interacties met anderen en het delen van liefdevolle energie wordt beschouwd als een manier om de aura te voeden. Het vermijden van negatieve situaties en mensen die een negatieve invloed hebben, kan ook bijdragen aan een evenwichtige aura.

  4. Kristallen en edelstenen: Bepaalde kristallen en edelstenen worden verondersteld helende energieën uit te stralen en kunnen worden gebruikt om de aura te versterken of te zuiveren. Elke steen wordt geassocieerd met verschillende eigenschappen, dus het is belangrijk om te begrijpen welke steen bij je intentie past.

  5. Reiki en energiehealing: Sommige mensen zoeken hulp bij Reiki-beoefenaars of andere vormen van energiehealing om de aura in balans te brengen en blokkades in de energiestroom te verwijderen.

  6. Ik ben niet zo van het zweverige, en vaste protocollen. Alles valt of staat met de juiste intentie. Als jij ieder ochtend de woorden uitspreekt dat jij je energieveld reinigt in de verschillende lagen van je lichaam, op fysiek niveau, emotioneel niveau en energetisch dan is dat voor mij voldoende om mij gereinigd te voelen.

Maak voor jezelf een ritueel in de ochtend en of avond dat wanneer je jezelf reinigt, zoals je gezicht en handen wassen of als je je gaat douchen ook alle andere lagen van je lichaam kunt reinigen. Wanneer je hier een gewoonte van maakt zul je ervaren dat je je fris voelt en er ballast van je af gaat vallen en je je steeds lichter gaat voelen. 

Vind je dit toch lastig, dan maak gerust een afspraak met mij, ik leer je oefeningen die je voor jezelf kunt toepassen om jezelf te reinigen, gronden en aarden.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?