Innertalks

Energetische banden verbreken

Het verbreken van energetische banden met anderen kan je helpen om meer energie voor jezelf te behouden. Het kan je ook helpen om de controle te behouden over wat er met je energie gebeurt. Daarnaast helpt het je om je bewust te worden van je eigen energie en die van anderen. Wat is van mij en wat is van een ander? Door het verbreken van energetische banden van een (ex) partner of ouders kun je meer kalmte en vrede ervaren, evenals een gevoel van onafhankelijkheid.

energetische banden verbreken

Energie en chakra’s

Energetische banden kunnen zich in je chakra’s manifesteren door verschillende symptomen te veroorzaken, zoals fysieke of emotionele blokkades, vermoeidheid, somberheid, overmatige emoties en fysieke pijn. Het is belangrijk om te weten dat als je een energetische band met iemand hebt, je misschien gevoelig bent voor hun energie. Dit betekent dat als je in contact bent met iemand met wie je een band hebt, je gevoeliger bent voor hun emoties en gedachten. Deze gevoeligheid voor de energie van je energetische band kan zich manifesteren in je chakra’s door het verzwakken of versterken van je chakra’s. Je kunt ook bepaalde fysieke en mentale symptomen ervaren, zoals hoofdpijn, darmklachten, angst, depressie of andere emotionele blokkades.

Positieve en negatieve energie

Energetische banden met anderen kunnen positief of negatief zijn, of ze waren eerst positief maar dienen je nu niet meer. Er zijn energetische banden die liefde en positieve energie uitstralen, terwijl er ook negatieve banden zijn die stress, angst en druk uitstralen. Het is belangrijk om te erkennen wat de energie is die je voelt en je te concentreren op het creëren van positieve banden met anderen.

Welke energetische banden kunnen er zijn met jou en je ouders? Er kunnen allerlei energetische banden zijn tussen jou en je ouders. Ze kunnen bijvoorbeeld emotioneel zijn, waarbij je een connectie voelt met je ouders en hun gevoelens. Vaak zijn dit ook energieën die niet van jou zijn maar projecties die van je ouders onbedoeld hebt gekregen.

Praktijkvoorbeeld: Je vader heeft in zijn leven hard moeten werken voor zijn geld en eigenlijk nooit de baan gehad die hij eigenlijk had willen hebben. Zijn projectie op jou is dat je 40 uur in de week moet werken om een zinvol leven te hebben. Vervolgens rond je meerdere studies af waardoor je zeker bent dat je een succesvolle baan hebt va 40 uur in de week. De vraag is daarbij, is deze energie van jou of van hem en wordt jij hier echt gelukkig van, is dit wat jou ziel van jou vraagt en is dit wat jij in je leven te doen hebt om een zinvol leven te leiden?

Is alle energie wel van jou?

Hoe kan je energetische banden van anderen ervaren? Je kunt energetische banden van anderen ervaren door je intuïtie te volgen. Sta stil bij je gevoelens en observeer hoe je je voelt als je in de buurt bent van een bepaalde persoon. Luister ook naar de energie die je voelt als je met iemand praat. Neem de tijd om de energieën die je van anderen ervaart te observeren en te analyseren.

Als je deze energetische banden bewust ervaart, kan je ze vervolgens verbreken als je dat nodig acht. Dat kan je doen door een ritueel of laat je door mij begeleiden in het verbreken van energetische banden. We gaan dan samen kijken welke banden er zijn op welke lagen en verbreken de banden die jou niet meer dienen. Dit doen we door innerlijk (kind) werk, geleide meditatie en energetische healing.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deze ontvang je max 4x per jaar. 

× How can I help you?