Innertalks

Een nieuw huis, een nieuwe praktijk

Het is een bijzondere tijd geweest, en nog, vol veranderingen en nieuwe kansen. Onlangs hebben mijn man en ik een beslissing genomen die ons leven en mijn praktijk volledig zal transformeren: ik ben verhuisd naar de Molenakker 14 tegenover “Het Nupke” in Geldrop.

Een nieuwe bijzondere krachtplek, doordrenkt met natuurlijke schoonheid en beladen met de belofte van een fris begin.

Molen

Het pleintje bij de molen

Het besluit om te verhuizen was al een tijd een groot verlangen, maar was niet eenvoudig. Het betekende afscheid nemen van een vertrouwde omgeving, een plek waar herinneringen werden gemaakt en ervaringen werden gedeeld. Maar soms vraagt het leven ons om uit onze comfortzone te stappen en een nieuwe horizon te verkennen. En zo begon mijn reis naar een nieuwe locatie; het pleintje bij de molen “Het Nupke”. En warempel, het universum was het met mij eens, vanaf 1 april gaat het slachthuis stoppen achter ons huis, alsof het zo heeft moeten zijn. 

DE MOLEN HET NUPKE

Het Nupke is Brabants voor nopje, knoopje of bultje. Het stukje grond waar de molen in 1843(!) op is gebouwd, is een natuurlijke verhoging in het landschap. Een bultje. En dat is waarschijnlijk waarom de plek door de omwonenden ‘Nupke’ werd genoemd. Pas tijdens de grote restauratie van 1979 gaf molenaar Wim Vlemmix de molen, een rijksmonument, de naam ’t Nupke.

Nog regelmatig wordt hier op ambachtelijke wijze graan gemalen voor verschillende meelsoorten om brood of bijvoorbeeld pannenkoeken mee te bakken. De vier vrijwillige gediplomeerde molenaars vertellen uitgebreid en graag over de molen die je gratis kunt bezoeken. Vergeet natuurlijk zeker ook niet meel mee te nemen. Het smaakt namelijk toch extra lekker als je met meel van ’t Nupke thuis brood en pannenkoeken bakt. Ieder zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur is de molen open voor rondleidingen en verkoop van producten. 

NIEUWE LOACTIE

Het verhuizen van mijn huis en praktijk naar deze nieuwe locatie brengt een golf van opwinding en verwachting met zich mee. Het is niet alleen een verandering van omgeving, maar ook een kans om mijn praktijk en tuin opnieuw vorm te geven en mijn praktijk te laten bloeien te midden van de natuurlijke pracht om me heen.

Een van de grootste voordelen van deze verhuizing is de mogelijkheid om mijn praktijk te integreren met de natuur. Ik kan nu sessies houden in onze eigen tuin, omringd door moestuin, en volop natuur. Het is bewezen dat de natuur een krachtig helend effect heeft op lichaam en geest, en ik voel me bevoorrecht om mijn cliënten deze ervaring te kunnen bieden. Tevens kan ik met frequentietherapie mijn cliënten bedienen door het zenuwstelsel te ontlasten op het muziekwaterbed. Geweldig om lichaam en en geest samen te laten komen en trauma te transformeren.

Maar het nieuwe begin gaat niet alleen over werk. Het gaat ook over het cultiveren van een diepere verbinding met wat ik te doen heb als mens. Waarbij het draait om verbinden van mensen met hun eigen natuur. Een plek waar mensen bij elkaar komen om te verbinden en thuis te komen in een veilige bedding van groen.

Het leven op het pleintje bij de molen “Het Nupke” is een zegen waar ik elke dag dankbaar voor ben. Het is een plek waar ik kan groeien, bloeien en mijn ware potentieel kan ontdekken te midden van de natuurlijke pracht om me heen. Mijn verhuis naar deze betoverende locatie markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven, een hoofdstuk vol mogelijkheden, groei en verbondenheid met de natuur.

Dus hier ben ik, klaar om het avontuur aan te gaan en te zien waar deze reis me zal brengen. Met een hart vol hoop en een geest vol verwondering, stap ik vol vertrouwen in het onbekende, wetende dat het pleintje bij de molen “Het Nupke” mijn thuis is, zowel in de natuur als in mijn hart.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als therapeut? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

× Kan ik je helpen?