Innertalks

De link tussen Groen en Gezondheid

In dit onderzoek komen precies mijn passies en mijn gemiddelde week invulling samen. Werken IN het groen met cliënten, en werken MET het groen met kinderen en inwoners in onze samenleving. 💚🌱💚

Je bent een natuurlijk wezen, hoewel dat soms misschien anders aanvoelt met alle technologie waar je jezelf mee omringt. Toch ben je net zo goed onderdeel van de natuur als de dieren en de planten om je heen. Even weg uit de stad of uit de bewoonde wereld kan je herinneren aan die natuurlijke staat van zijn en dat biedt troost.

Paniekaanvallen

De link tussen Groen en Gezondheid is gelegd. En wat een winst is er te behalen. Ruim 8 patiënten minder per hectare groen in de bebouwde kom.

Per extra hectare groen tot 89 patiënten minder
Vergroening van de leefomgeving leidt tot aantoonbare verbetering van de gezondheid en het welzijn van bewoners. Elke 1.160 m2 extra groen resulteert zo in één zorgbehoevende patiënt met een langdurige aandoening*, minder. In sterk versteende buurten met relatief hoge bevolkingsdichtheden is de gezondheidsimpact beduidend groter. Hier lopen de gezondheidseffecten op tot maximaal één zorgbehoevende patiënt minder per 112 m2 toegevoegd groen. Dit is een afname van bijna 90 zorgbehoevende patiënten per extra hectare groen.

*De berekening van zorg- en verzuimwinst is op basis van onderzoek van Dr. Jolanda Maas, socioloog en wetenschappelijk onderzoek VU Amsterdam, gekeken naar patiënten met 14 langdurige aandoeningen waar een significante relatie is met vergroening: Coronaire hartziekten, nek- en rugklachten, ernstige rugklachten, ernstige nek- en schouderklachten, ernstige elleboog-, pols- en handklachten, acute infectie bovenste luchtwegen, astma en COPD, angststoornissen, depressie, duizeligheid, migraine, infectie darmkanaal, diabetes en urineweginfectie.

Lees er alles over in deze whitepaper van SWECO

https://www.sweco.nl/actueel/nieuws/meer-groen-resulteert-in-minstens-62-000-minder-patienten/

 

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?