Innertalks

Chakra #7 kruin (kroon) chakra

Deze laatste (fysieke) chakra staat in verbinding met de kosmos – Het Universum. Dit is het einde van de reis door jouw chakra’s. Het symbool van dit chakra is de duizendbladige lotus, als kroon op je hoofd, en verwijst naar de oneindigheid, de verlichting die jou wijst naar de wereld los van tijd en ruimte. Het is het centrum van spiritueel persoonlijk bewustzijn en goddelijke eenheid.

kroon chakra

Dit kroon chakra leert jou Zelf Realisatie en Transcendentie. Bij dit chakra kom je aan het ‘einde’ van de pad van Zelfontplooiing. In deze kroon chakra komt de energie van het universum samen met jou persoonlijke energie. Hier vanuit ontvang je inspiratie en inzichten van het universum en ervaar je volledige eenwording. Het kruinchakra is het centrum van hogere intuïtie en wanneer volledig ontwikkeld, manifesteert dit zich als ‘direct weten’ of ‘directe innerlijke waarneming’.

Een kruin chakra uit balans herken je als je kampt met depressieve gevoelens, burn-out, geheugenverlies, migraines, kortzichtigheid en overmatig willen verbinden met zware religies. Als dit chakra volledig in balans is ben je in een continue staat van diepe tevredenheid, dankbaarheid, gelukzaligheid, heb je een open blik naar de wereld, kan je jouw wijsheid in gemak en helder delen en kan je informatie makkelijk waarnemen.

Als je alleen een spirituele verbinding hebt met jezelf, is het onmogelijk om AANwezig te zijn op de aarde en de grootste dingen waarvoor je bent gekomen te manifesteren.
Dit betekent dat je eerst je fysieke lichaam mag helen, werken aan emotionele blokkades, mindset en mindfulness training doen om vervolgens te gaan verbinden met je hogere zelf.


Het versterken van het 7e kroon chakra.

De oefeningen van de voorgaande chakra’s dagelijks uit te voeren, helpt om de stroming van energie in je chakra’s te helen en zuiveren, zodat je zo het laatste chakra in je lichaam kan ‘schoonmaken’. Maak tijd vrij in je agenda, om minstens 2x per week aandachtig tijd met jezelf door te brengen om je te balanceren en je chakra’s te versterken. Doe dit met de oefeningen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Zo kan de energie altijd in gemak door blijven stromen.

Tips en Tricks om je zevende chakra te ondersteunen

Om je kroon chakra vanuit je fysieke lichaam verder te ondersteunen kan je verschillende dingen doen. Zo kan je kleding dragen met de kleur violet, wit en goud, zodat je meer verbinding voelt met dit chakra.

VOEDING
Ook helpt het om met je voeding deze kroon chakra te ondersteunen. Zo helpen deze voedselsoorten de zevende kroon chakra letterlijk te voeden: lychee, kokosnoot, gember, tropisch en vers fruit. Deze kruiden kan je gebruiken bij het bereiden van je eten: lavendel, blauwe lotus, salie en gotu kola.

ELEMENT
Het zevende kroon chakra staat in verbinding met alle en geen elementen. Het aanroepen van dit elementen kan door volledig in verbinding te staan met alle elementen in de natuur.  

MINERALEN & KRISTALLEN
De mineralen en kristallen die ondersteunend werken bij de zevende chakra zijn: bergkristal, spirit kwarts, chrysopaas, opaal en amethist.

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?