Innertalks

Chakra #6 Derde oog chakra

Dit chakra leert jou het verschil van kijken en zien, waardoor jij jouw intuïtieve gaven en bewuste waarneming kan versterken.

Bij dit chakra wordt de fijne lijn van dualiteit steeds lichter. Het leert jou daarin ook dat licht en duisternis bij elkaar horen en dat het nodig is deze te accepteren als jij verder wilt groeien in je spirituele ontwikkeling.

derde oog chakra

Wanneer je derde oog chakra uit balans is kan je last hebben van nachtmerries, waanideeën en concentratieproblemen. Dat gaat ook gepaard met vergeetachtigheid, slecht zicht en ontkenning. Als deze chakra in balans is heb je veel verbeeldingskracht, kan je zuiver visualiseren en mediteren. Het is makkelijk om focus te houden wanneer je derde oog chakra in balans is.

Het versterken van het derde oog chakra:

Je derde oog chakra versterken helpt door te werken met gerichte aandacht en focus. Dit kan je oefenen door te werken met orakelkaarten of tarot, astrologie en pendelen. Door met dit soort oefeningen te werken leer je jouw intuïtie en haar taal kennen. Neem de tijd en rust om dit te versterken, dit vraagt geduld en genoeg oefening

 

Tips en Tricks om je derde oog chakra te ondersteunen

Om je derde oog chakra vanuit je fysieke lichaam verder te ondersteunen kan je verschillende dingen doen. Zo kan je kleding dragen met de kleur indigo, zodat je meer verbinding voelt met dit chakra.

VOEDING
Ook helpt het om met je voeding deze chakra te ondersteunen. Zo helpen deze voedselsoorten de derde oog chakra letterlijk te voeden: pruimen, rode kool, cacao, blauwe druiven en paarse wortels. Deze kruiden kan je gebruiken bij het bereiden van je eten: jeneverbes, rozemarijn, St. Janskruid, klaproos.

ELEMENT
Het derde oog chakra staat in verbinding met het element licht. Je kan dit element aanroepen door je te visualiseren dat je in een witte lichte ruimte bent en dat dit licht door je lichaam en over je lichaam trekt. Ook kan het helpen om met maanlicht te werken en hiermee te verbinden.

MINERALEN & KRISTALLEN
De mineralen en kristallen die ondersteunend werken bij het zesde chakra zijn: fluoriet, amethist, tanzaniet en lofiet.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?