Innertalks

Chakra #5 keel chakra

Dit chakra leert jou vanuit waarheid en zuiverheid te scheppen.

Communicatie is jouw tool om bewustzijn delen met de wereld. Jouw keel chakra helpt jou bij jouw waarheid spreken en daar gehoor aan te geven. Zo creëer jij jouw werkelijkheid om je heen.  

keel chakra

Wanneer je keel chakra uit balans is heb je moeite met het spreken tot andere mensen, of juist de neiging om te veel te praten. Luisteren staat in verband met communicatie en wanneer de vijfde chakra uit balans is, is het moeilijk om te horen wat een ander daadwerkelijk zegt.
Een gebalanceerde keel chakra helpt jou in het zuiver waarnemen van jouw innerlijke wereld en deze naar buiten te brengen. Hierdoor kan je goed spreken en mensen hun vertrouwen winnen doordat wat jij zegt zuiver is.

Het versterken van je keel chakra

De keel chakra helen begint met zuiver en eerlijk zijn naar jezelf, en te (door)voelen wat er in je lichaam wordt gevoeld. Dit doe je door een dagboek bij te houden. Begin je dag met 3 bladzijdes uit te schrijven met alles wat je in je lichaam voelt en wat er in je hoofd omgaat. Hierdoor maak je ruimte voor je pure expressie. Je zult zien dat met de tijd mee er minder te schrijven is en er meer ruimte in je lichaam aanwezig is. Door je dag zo te beginnen heb je alle ‘ruis’ in je lichaam en hoofd weggewerkt, en geef je jouw innerlijke waarheid de kans om gehoord te worden.


Om te werken met de energie van je keel chakra kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Voor welke contacten ben je het meest dankbaar?
  • Hoe verrijken deze personen je leven?
  • Welke boodschap wil jij de wereld insturen over wie je bent en wat je wilt? En hoe kun je dat nog explicieter maken?
  • Welke contacten en relaties ben je bereid om los te laten?
  • Met welk soort mensen, klanten, vrienden, co-creators wil je jezelf omringen en welke stap kun je hier vandaag al voor zetten?

Tips en Tricks om je keel chakra te ondersteunen

Om je keel chakra vanuit je fysieke lichaam verder te ondersteunen kan je verschillende dingen doen. Zo kan je kleding dragen met de kleur blauw, zodat je meer verbinding voelt met deze chakra.

VOEDING
Ook helpt het om met je voeding de keel chakra te ondersteunen. Zo helpen deze voedselsoorten de vijfde chakra letterlijk te voeden: vijgen, blauwe bessen, blauwe spirulina, soepen en zeewier. Deze kruiden kan je gebruiken bij het bereiden van je eten: pepermunt, salie, tijm, rode klaver, verveine.

ELEMENT
De keel chakra staat in verbinding met het element ether. Je kan dit element aanroepen door met verschillende dingen te werken als: kristallen, salie en Palo Santo of heilig water. Door hiermee te werken kan je leren energie te zuiveren en ruimte te scheppen voor jezelf.

MINERALEN & KRISTALLEN
De mineralen en kristallen die ondersteunend werken bij de keel chakra zijn: aquamarijn, bergkristal, lapis lazuli, smaragd, sodaliet en topaas.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?