Innertalks

Chakra #4 hart chakra

Dit chakra leert jou vanuit liefde te vertrouwen in het leven. De kleur die bij dit chakra symbool staat is groen, alhoewel voor mij deze vaak een symbolisch roze weergeeft. De kleur van mijn vrouwelijkheid, zachtheid en het hogere zelf. In deze tijd is het belangrijk je hart chakra open te houden voor de mensen van wie je houdt en waar je compassie voor voelt.

Op het niveau van het vierde chakra is liefde niet meer gebonden aan materie of objecten, maar overstijgt het de materiële wereld. Liefde wordt dan een ‘blissful’ ervaring en acceptatie van het leven, en het besef dat je jouw ego kan overstijgen en iets groters kan zijn. Hier vindt ook de verbinding met de spirituele wereld plaats.

Wanneer je hart chakra uit balans is kan je je eenzaam voelen, afgezonderd, heb je bevestiging van buitenaf nodig, voel je weinig liefde voor jezelf en heb je veel belemmerende en angstige gedachtes. Jaloers, kritisch en bitter zijn, gaat ook gepaard met een hart chakra dat niet in balans is doordat loslaten heel moeilijk wordt.

Een gebalanceerde hart chakra voelt als rust en evenwicht in het leven. Hierdoor kan je in balans liefde geven en ontvangen, ben je tevreden met dat wat er is en kun je ‘luchtig’, flowend en zacht zijn naar jezelf en de wereld. Hulp vragen aan je intuïtie en anderen gaat dan in gemak. Laad je op door veel te lachen, comedy shows te kijken, grappen te maken met je omgeving en dagelijks tijd te maken om de luchtigheid in je leven te betrekken door middel van lol.

Het versterken van je hart chakra

Het hart chakra stroomt en groeit door gevoelens als zuiverheid, tevredenheid en liefde. Om dit te versterken in je leven en je intuïtie duidelijker te horen kan je werken met dankbaarheidsoefeningen. Dankbaarheid is namelijk het hoogste gebed.

Begin en/of sluit je dag af door 3 dingen van de dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Schrijf ook post-its uit die je door je huis of kamer kan plakken, zodat je dagelijks kan kijken naar de rijkdom die je al bezit. Vanuit hier ontstaat overvloed en nog meer rijkdom in je leven.

Tips en Tricks om je vierde chakra te ondersteunen

Om je chakra vanuit je fysieke lichaam verder te ondersteunen kan je verschillende dingen doen. Zo kan je kleding dragen met de kleur groen, zodat je meer verbinding voelt met dit chakra.

VOEDING
Ook helpt het om met je voeding dit hart chakra te ondersteunen. Zo helpen deze voedselsoorten de vierde chakra letterlijk te voeden: broccoli, spinazie, boerenkool, paksoi, snijbiet, erwten en peulen. Deze kruiden kan je gebruiken bij het bereiden van je eten: lavendel, salie, koriander, peterselie, cayenne, roos en basilicum.

MINERALEN & KRISTALLEN
De mineralen en kristallen die ondersteunend werken bij de vierde chakra zijn: rozenkwarts, groene calciet, labradoriet.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?