Innertalks

Chakra #3 solar plexus chakra

Jouw derde Chakra, bevindt zich boven je navel ter hoogte van je middenrif. Vanuit het Sanskrit wordt deze chakra ‘Manipura’ genoemd, vertaald naar het Nederlands betekent het letterlijk: “Schitterend Juweel”. Dit chakra leert jou een duidelijk zelfbeeld te hebben en wat jouw missie op aarde is.

solar plexus chakra
In deze solar plexus chakra ontstaat jouw ‘ego-identiteit’. Het ego is van belang in dit leven, omdat het richting geeft in jouw hartsverlangen en een doel om deze waar te maken. Als dit chakra overactief is zit er te veel vuur in je lichaam en kan je te veel boosheid en agressie ervaren. Als dit chakra minder actief is heb je weinig zelfvertrouwen en heb je het gevoel dat alles in het leven tegen je werkt en het zwaar is. Wanneer deze solar plexus chakra gebalanceerd is kun je letterlijk stralen en bergen verzetten om je dromen te realiseren.

Het versterken van je solar plexus chakra


De solar plexus chakra staat in verbinding met het element vuur. Je kan dit element aanroepen door verbinding te maken met de zon en deze chakra op te laden. Dit kan zowel door de zonnestralen op je gezicht en lichaam te voelen als door te visualiseren dat de zon boven je hoofd zijn gouden stralen naar je buik straalt en je derde chakra oplaadt. Deze solar plexus chakra staat in verbinding met het vuur, kracht en wilskracht in jou. Vuur vernietigt en transformeert; het heeft een enorme scheppende kracht. Hier leer jij jezelf te transformeren naar jouw Ultieme Zelf. Om oude gewoontes en belemmerende overtuigingen om te zetten naar nieuwe, bruikbare vormen die samengaan met wie jij werkelijk bent. Het geeft jou kracht, doelgerichtheid en moed om jouw gevoel van eigenwaarde en zelfkracht volop in te zetten.

Tips en Tricks om je solar plexus chakra te ondersteunen Om je chakra vanuit je fysieke lichaam verder te ondersteunen kan je verschillende dingen doen. Zo kan je kleding dragen met de kleur geel, zodat je meer verbinding voelt met deze chakra.

VOEDING
Ook helpt het om met je voeding deze solar plexus chakra te ondersteunen. Zo helpen deze voedselsoorten de derde chakra letterlijk te voeden: linzen, ananas, bananen, granen, gele courgette en bloemkool. Deze kruiden kan je gebruiken bij het bereiden van je eten: kurkuma, kamille, aloë, gember en selderij.

MINERALEN & KRISTALLEN
De mineralen en kristallen die ondersteunend werken bij de derde chakra zijn: citrien, topaas, amber en gele calciet.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?