Innertalks

Chakra #2 sacraal chakra

Dit is het chakra waar jouw ‘ik’ zich begint te verbinden met de wereld en emoties leert voelen. Het element waar dit chakra op werkt is ‘water’ en dat staat voor beweging en “go with the flow”. De levensenergie dat door ons heen wilt stromen komt bij deze chakra in een grote poel terecht. Wanneer jij de stroom stopt, je verzet tegen je gevoel en je verlangens onderdrukt blokkeer je de doorstroming van de levensenergie. Dit zorgt voor overgevoeligheid, slecht grenzen aangeven, impotentie, verslavingen en afhankelijkheid.

Dit chakra leert je te voelen, te willen en te genieten van het leven. Wat heb jij daarvoor nodig om dat te doen?

sakraal chakra

Het versterken van het tweede chakra
Wanneer jij leert inzien dat dualiteit en af gescheidenheid er is om het te ervaren en om er van te leren, dan kan je weer gaan dansen op de flow van het leven. Onderzoek wanneer jij in flow bent en hoe dat voor jou werkt. Kijk waar je je als kind al energie van kreeg of passie voor had. Het tweede chakra is verbonden aan je creativiteit en seksuele energie. Door te voelen en te verbinden met jezelf, de ander en de wereld, kan jij jouw vitale levensenergie inzetten om dromen neer te zetten.

Tips en Tricks om je sakraal chakra te ondersteunen

Om je chakra vanuit je fysieke lichaam verder te ondersteunen kan je verschillende dingen doen. Zo kan je kleding dragen met de kleur oranje, zodat je meer verbinding voelt met deze sakraal chakra.

VOEDING
Ook helpt het om met je voeding deze sakraal chakra te ondersteunen. Zo helpen deze voedselsoorten de eerste tweede letterlijk te voeden: zoete aardappel, mandarijnen, wortel, pompoen, mango, noten en olie, zaden en kaki vrucht. Deze kruiden kan je gebruiken bij het bereiden van je eten: calendula, kaneel, koriander, vanille, venkel en zoethout.

ELEMENT
De sakraal chakra staat in verbinding met het element water. Je kan dit element aanroepen door in bad te gaan, te zwemmen, een aandachtige douche te nemen of door met water te werken.

MINERALEN & KRISTALLEN
De mineralen en kristallen die ondersteunend werken bij de tweede chakra zijn: carneool, goudsteen, oranje calciet en oranje avonturijn.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?