Innertalks

Chakra #1 wortel chakra

Jouw eerste chakra, de wortel chakra, staat in verbinding met de aarde. Hiermee is het gelinkt aan het element ‘aarde’. De kleur is rood en staat symbool voor je eigen basis. Dit chakra geeft helderheid over wie je bent en waar je nu in het leven staat. Zodat je vanuit deze plek helder en zuiver kan bewegen naar wie jij diep van binnen bent en wat jij voor je ultieme leven wilt. Dit element kan je aanroepen door de natuur in te gaan (tijdens natuurcoaching bijvoorbeeld), te tuinieren en door te wandelen op blote voeten.

wortel chakra

 

Het versterken van de wortel chakra
Om stevigheid letterlijk onder je voeten te voelen is het belangrijk om je wortels diep in de aarde te schieten. Om dit chakra te versterken helpt het om dagelijks te gronden. Je te verbinden met moeder aarde; jouw lichaam verbinden met het lichaam van de aarde. Je voeten en benen horen ook bij dit chakra.

Door te visualiseren dat je wortels schiet uit je voeten en benen maakt dat je je steviger verankerd gaat voelen in de aarde. Ga in een rustige ruimte op een stoel met leuning zitten en plaats je voeten op de vloer. Adem rustig via je neus in naar je buik toe en adem met een zucht uit door je mond om jezelf helemaal leeg te maken. Visualiseer dat je wortels vanuit je stuitje, door je benen en uit je voeten als een koord van energie diep de aarde in schiet. Tot dat punt dat jou rust, vastheid en een hechte binding met de Aarde geeft.

 

Tips en Tricks om je wortel chakra te ondersteunen.

Om je basis chakra vanuit je fysieke lichaam verder te ondersteunen kan je verschillende dingen doen. Zo kan je kleding dragen met de kleur rood, zodat je meer verbinding voelt met deze wortel chakra.

VOEDING
Ook helpt het om met je voeding deze wortel chakra te ondersteunen. Zo helpen deze voedselsoorten de eerste chakra letterlijk te voeden: rode bieten, granaatappel, frambozen, cranberry’s, rode uien, bloedsinaasappel, tomaten en radijsjes. Deze kruiden kan je gebruiken bij het bereiden van je eten: kruidnagel, rozemarijn, cayenne, bieslook en rode klaver. Ook ondersteun je de wortel chakra door je lievelingseten uit je kindertijd te eten, voor mij is dat paprika. En als ontbijt eet ik iedere ochtend een paprika. Dit zorgt voor een stevige verbinding met wie ik in de basis ben..

MINERALEN & KRISTALLEN
De mineralen en kristallen die ondersteunend werken bij de wortel chakra zijn: agaat, tijgeroog, bloedsteen en hematiet.

 

 

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?