Innertalks

BLOGS

Ik deel hier mijn persoonlijke verhalen rondom persoonlijke groei, ontwikkeling en de natuur. Benieuwd wat therapie en natuurcoaching jou kan bieden? Neem dan contact met op via onderstaande knop.

blogs over de natuur

Ik laat je graag kennis maken met de unieke wereld van frequentietherapie via ons innovatieve muziekwaterbed. Maar wat houdt deze bijzondere vorm van therapie precies in?

Het idee dat emoties kunnen worden uitgeschakeld is misleidend. Emoties zijn diep ingebed in ons neurologisch systeem en wanneer we ze niet begrijpen en erkennen kan het schade aanrichten aan ons welzijn.

Ziek melden vanwege overprikkeling is niet alleen acceptabel, maar soms ook noodzakelijk.

Als je ooit voor de uitdaging staat van verbouwen en verhuizen, onthoud dan dat controle een illusie is. Wees flexibel, laat los en geniet van het avontuur en de mensen om je heen. Want uiteindelijk zijn het niet de perfecte plannen die je gelukkig maken, maar de onverwachte wendingen van het leven en de mensen die naast je staan.

In een wereld waarin we voortdurend worden overspoeld door prikkels en verplichtingen, is het gemakkelijk om het contact met onze natuurlijke omgeving te verliezen. Maar wat als ik je vertelde dat de oplossing voor veel van onze moderne stress en spanning recht voor onze neus ligt? Het antwoord ligt in de eenvoudige maar krachtige filosofie: "Alles is energie".

Onlangs hebben mijn man en ik een beslissing genomen die ons leven en mijn praktijk volledig zal transformeren: ik ben verhuisd naar de Molenakker 14 tegenover "Het Nupke" in Geldrop.

Waar kom ik vandaan? Deze vraag heeft me doen nadenken. Mijn verleden, mijn afkomst, het heeft me gevormd op manieren die ik nooit volledig zou kunnen begrijpen. Geboren in het diepe zuiden van Nederland in een normaal gezin. vader, moeder en twee kinderen. En terwijl ik mijn verleden respecteer en er dankbaar voor ben, realiseer ik mij steeds meer dat waar ik naartoe ga veel belangrijker is dan waar ik vandaan kom.

Met een moestuin werkt het het beste als je er elke dag wat aandacht aan besteedt en het goed onderhoudt. Elke dag wat onkruid wieden. Sommige groenten helpen om via een rekje of een touwtje te laten klimmen. Doe je dat niet, dan zal je oogst tegenvallen. Overwoekerd door het onkruid of opgegeten door de slakken. Met gezondheid werkt het eigenlijk precies hetzelfde en daarom vind ik het zo’n mooie metafoor. 

Ochtend rituelen

Zelfhelend Vermogen Activeren. Er is één methode die ik koester boven al het andere: de MIR-Methode van Mireille Mettes. Elke ochtend begroet ik de wereld met een reeks rituelen die niet alleen mijn dag starten, maar ook mijn innerlijke rust bevorderen en het zelfhelend vermogen van mijn lichaam stimuleren. Dit is geen routine, het is een bewuste keuze om mijn welzijn te koesteren.

Zelfreflectie speelt een integrale rol in de mentale gezondheid. Het ontbreken ervan kan de weg vrijmaken voor de ontwikkeling en verergering van psychische stoornissen door het belemmeren van bewustzijn, begrip en het nemen van positieve stappen in de richting van emotioneel welzijn. Het bevorderen van zelfreflectie kan een waardevolle component zijn in preventie en behandeling van psychische stoornissen.

Hecht jij waarden aan woorden?

Taal is iets vreemds voor mij dat ik heb moeten leren door de jaren heen. Maar wat als taal niet genoeg is? Wat als er iets diepers is, een soort innerlijke leiding die ons vertelt welke woorden we moeten gebruiken en welke keuzes we moeten maken? Zelf ervaar ik dat ik energie volg en deze voor mijzelf vertaal. 

Het is een samenspel tussen werken met de psyche en lichaamswerk. . Het draait allemaal om het vinden van evenwicht en het voeden van zowel je innerlijke wereld als je fysieke gezondheid.

Jung introduceerde het concept van de 'persona', 52 maskers die wij verschillend dragen voor de buitenwereld. Deze persona ontstaat als een reactie op sociale verwachtingen en conditioneringen.

Innertalks & Balanskliniek

Op het platform van de balanskliniek help ik mensen gezondheid te behouden en/of te verbeteren. We hanteren hierbij het Balansmodel: de draaglast mag nooit de draagkracht overschrijden. Mensen helpen met het verminderen van hun draaglast en het versterken van hun draagkracht is onze missie. Gezondheid is vaak het gevolg van keuzes die je maakt. De Balanskliniek gaat een plek zijn waar mensen verantwoord hun eigen keuze kunnen maken.

Grenzen stellen is samenspel van leren voelen in je lijf, onderbuikgevoel en je intuïtie serieus nemen, je denken, en normen en waarden. Dit is van belang voor verschillende aspecten van ons leven, en het speelt een cruciale rol in onze persoonlijke groei, welzijn en relaties.

Vreemd eigenlijk dat we trauma (waarbij er gewerkt wordt met veel spanning en lichamelijke sensaties) in een stoel of liggend op een tafel met beperkte bewegingsruimte aanbieden. Terwijl we met het trauma juist ruimte willen creëren. In mijn opleiding heb ik geleerd om therapie, specifieke methodieken en healing aan te bieden in een praktijkruimte.

Door je aura dagelijks te zuiveren (idealiter ’s ochtends en ’s avonds), ontdoe je jezelf van de negatieve energieën die je opvangt uit je omgeving of de mensen om je heen.

Verslavingen

Je hebt een goede baan, een goed leven, en toch ook een verslaving. Verslaving klinkt zwaar maar dat is het niet. Geen grens kennen, grensenloos zijn in verschillende vormen en maten. Ik ervaar dat dat 98% van de mensheid verslaafd is. Is het niet aan alcohol, medicijnen of drugs dan wel aan hun telefoon, destructieve gedachten of gewoonten.

Levenswiel Zingeving

Levenswiel Zingeving Zingeving is als een poging om betekenis te vinden in het leven, waarbij ik mij afvraag hoe ik mij verhoud …

. Je gezondheid bepaalt je gehele levens toestand. Energie heb je nodig om je passies te leven. Om je passies te leven heb je je lichaam nodig. Je lichaam is je vervoersmiddel, en net zoals je je auto goed onderhoud, dan komt deze ook verder dan wanneer je dat niet doet. Het fysieke en het mentale lichaam is heel bepalend hoe vitaal jij je voelt.

Levenswiel liefde Deze spaak is heel belangrijk voor jou persoonlijk levenswiel. Liefde is verantwoordelijkheid nemen en van jezelf houden, helemaal zoals jij …

Patronen doorbreken en je eigen zielsmissie leven kan jou verschillende dingen opleveren. Het kan jou helpen bij het vinden van een zinvollere levensstijl, bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, bij het verwerven van meer kennis en bij het vergroten van jouw zelfvertrouwen.

Als je deze energetische banden bewust ervaart, kan je ze vervolgens verbreken als je dat nodig acht. Dat kan je doen door een ritueel of laat je door mij begeleiden in het verbreken van energetische banden. We gaan dan samen kijken welke banden er zijn op welke lagen en verbreken de banden die jou niet meer dienen. Dit doen we door innerlijk (kind) werk, geleide meditatie en energetische healing.

Burn-out is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen tegenwoordig ervaren. Het kan een gevoel van uitputting, verlies van motivatie en een gebrek aan energie veroorzaken. Zowel mentaal, fysiek als in het energetische vlak kan het veel klachten veroorzaken. In mijn geval kreeg ik een paniek aanval omdat ik niet de dingen deed die mijn lichaam en geest nodig hadden. Maar wat ben ik blij dat ik deze paniek aanval heb gehad!

Er werd mij gevraagd: 'Wat is Waarheid?' en ik heb geen antwoord gegeven. Want iemand die vraagt wat Waarheid is, is gesloten in zijn hart. Waarheid voel je met je hart en ziel en is niet te beredeneren met je verstand. Tevens is waarheid voor iedereen anders.

Om oude gewoontes en belemmerende overtuigingen om te zetten naar nieuwe, bruikbare vormen die samengaan met wie jij werkelijk bent. Het geeft jou kracht, doelgerichtheid en moed om jouw gevoel van eigenwaarde en zelfkracht volop in te zetten.

Ontrouw en bedrog

We kunnen ontrouw zijn aan een ander, omdat we een leegte in onzelf ervaren die we willen opvullen, en we zijn op zoek zijn naar iets anders. Maar wat zoek je dan?

Reiki is een holistische geneeswijze die wordt gebruikt om het lichaam, de geest en de ziel in balans te brengen. Het is een oude techniek die al eeuwenlang wordt gebruikt om stress te verminderen, pijn te verlichten en het immuunsysteem te versterken. Reiki is een natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren en je algehele welzijn te verhogen.

Wat gebeurd er nu bij een paniek aanval en wat moet je doen als het je overkomt? Iedereen met angstgevoelens of stress weet dat relativeringsvermogen op zo'n moment ver te zoeken is. Wat helpt is deze gouden truc dat werkt op je zenuwstelsel en je helpt weer te kunnen ontspannen. Deze truc deel ik graag met iedereen deel die last heeft van paniekaanvallen.

Luister jij naar jouw stem?

Luister jij naar jouw stem? Luister jij naar jouw innerlijke stem? Jouw natuur, de aarde? Wat heeft de natuur jou te vertellen? …

Vaak zijn we heel ons leven op zoek naar die onvoorwaardelijke liefde. En wanneer je een ouder bent, verwacht je dat ook van je kinderen. Onvoorwaardelijke liefde, en als je puberende kinderen hebt weet je dat je niet onvoorwaardelijk van je kinderen kunt ontvangen, maar ook niet altijd kunt geven.

Je bent een natuurlijk wezen, hoewel dat soms misschien anders aanvoelt met alle technologie waar je jezelf mee omringt. Toch ben je net zo goed onderdeel van de natuur als de dieren en de planten om je heen. Even weg uit de stad of uit de bewoonde wereld kan je herinneren aan die natuurlijke staat van zijn en dat biedt troost.

Je wordt geboren, mensen zeggen hoe je moet gedragen en vervolgens ben je je hele leven bezig jezelf deze gedragen weer af te leren en dichter bij je eigen IK en zijn te gaan staan.

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.  Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

Wat ben jij nep,..

Wanneer zijn we 'echt" en "authenthiek"? Het zit niet aleen in hoe je praat of schrijft, het zit in van alles. Wanneer ben jij onder alle omstandigheden herkenbaarbaar?

Een gevoel en een emotie hebben een duidelijk verschil. Een emotie en gevoel geeft aan dat je lichaam je iets wilt vertellen. Wij leven in een maatschappij waarbij voelen op de tweede plaats is komen te staan. We leven vanuit ons verstand en niet meer vanuit ons gevoel.

Samenwerking met reguliere zorg Ik ben een groot voorstander van een zo groot mogelijke samenwerking met de reguliere zorg. De druk op …

Hulp vragen is iets waar veel mensen last van hebben. Ze lopen liever hun eigen pad en sjouwen liever zelf met zware boodschappen dan dat ze een ander vragen om hulp.

Doelen stellen

Doelen stellen Ervan uitgaan dat je 80 jaar wordt, waarvan je in mijn geval al bijna op de helft bent en een …

Aarden is jezelf opladen Veel mensen vergeten dat wij bij de aarde horen zoals het zand bij de woestijn. Deze aarde-connectie is …

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik je helpen?