Innertalks

Overtuigingen

Irritante overtuigingen die ons niet dienen

Ik zie zoveel mensen (inclusief mijzelf soms) worstelen met beperkende overtuigingen; “Ik ben niet goed genoeg”, “Wie ben ik om te denken dat” Zou ik dat wel kunnen?” Deze overtuigingen die je hebt opgedaan in je jeugd of het leven tot nu toe, weerhouden ons er vaak van om onze doelen en dromen achterna te gaan.

overtuigingen

Zelfgenezing door de kracht van de geest?

Overtuigingen, die we bijvoorbeeld uit onze opvoeding c.q. omgeving meekregen, belemmeren
regelmatig een natuurlijke verwerking van oude ervaringen. Voorbeelden van belemmerende
overtuigingen:

  • ik ben niet goed genoeg
  • schouders eronder zetten en doorgaan
  • kom op, niet bij de pakken neer zitten
  • het is nu eenmaal zo, we hebben het maar te accepteren
  • het kan altijd erger

Er zijn een aantal bijzondere fenomenen die de kracht van gedachten bevestigen. Bijvoorbeeld: nadat een ziekte op TV is bekend geworden, zoals een griepgolf, ontstaat er tijdens de dagen daarna opeens een epidemie. Het komt door de suggestie die ons vertelde dat er een griepgolf heerst. Giftige gedachten produceren giftige chemicaliën in het lichaam. Het kan al zo simpel zijn als gewoon suggesties geven aan het brein van jezelf of iemand anders…

Daarom werkt hypnose zo goed! Zo bestaat er een hypnotische allergie-techniek waarbij je het
onderbewuste laat geloven dat je niet allergisch bent.
Minder dan 1% van de ziekten zijn gerelateerd aan genen. Genen zijn niet bepalend. Je hoort vaak
mensen zeggen – nadat ze kaal, dik of ziek zijn geworden: ‘Ik wist dat dit ging gebeuren…’ Nee, het
was je geloof in de slechte genen.

“Als je je overtuigingen verandert, verander je je biologie. Je kunt zelfs met perfect gezonde genen
allerlei kwalen krijgen. Dit maakt gebruik van de kracht van het placebo-effect: jouw geloof heelt.”
– Bruce Lipton

Her-programmeer je onderbewuste door deze overtuigingen te over schrijven met nieuwe verbindingen. Deze nieuwe verbindingen zijn heel makkelijk te maken.

Hoe kan je deze overtuigingen ombuigen? Schrijf eens een brief aan je jongere zelf wat je tot nu toe allemaal bereikt hebt. Vraag eens aan je omgeving wat zij aan jou waarderen, of waar zij jou goed in vinden. Schrijf affirmaties en zeg ze tegen jezelf als je in de ochtend opstaat. Met affirmaties beïnvloedt je direct je onbewuste. Je her-programmeert jezelf als het ware met affirmaties. Je bevestigt eenvoudigweg wat waar is voor jou en je voegt tegelijkertijd informatie toe aan de geheugencellen van je geest.

Dat maakt dus dat je nieuwe verbindingen kunt maken in je hersenen en je oude overtuigingen kunt ombuigen. Soms is het echt zo makkelijk,…

Hiermee leer jij jezelf te transformeren naar jouw Ultieme Zelf. Om oude gewoontes en belemmerende overtuigingen om te zetten naar nieuwe, bruikbare vormen die samengaan met wie jij werkelijk bent. Het geeft jou kracht, doelgerichtheid en moed om jouw gevoel van eigenwaarde en zelfkracht volop in te zetten.

Als je je geestelijke en fysieke gezondheid wilt verbeteren, is natuur coaching de sleutel om je algehele welzijn te verbeteren. Door coaching in de natuur kun je de kracht van de natuur benutten om je gedachten te kalmeren en je welzijn te bevorderen. Een vorm van natuur coaching die hierbij effectief kan zijn, is wandelcoaching. Tijdens een wandeling in de natuur kun je jezelf openstellen voor nieuwe inzichten en persoonlijke groei.

Een ander waardevol instrument dat je kunt gebruiken bij het verkennen van je innerlijke wereld is het levenswiel. Het levenswiel is een model dat verschillende levensgebieden vertegenwoordigt en je helpt om balans en harmonie in je leven te vinden. Door het levenswiel toe te passen in je coachingssessies, kun je inzicht krijgen in welke gebieden van je leven aandacht nodig hebben en welke aspecten je wilt versterken.

Daarnaast kun je je verdiepen in de cursus Chakra om meer te leren over de energiecentra in je lichaam en hoe je deze in balans kunt brengen. Het begrijpen en werken met de chakra’s kan je helpen om blokkades op te heffen en je energieniveau te verhogen.

Voor diepgaande ontspanning en energetische heling kun je ook een Reiki behandeling overwegen. Reiki is een oude Japanse helingsmethode waarbij universele levensenergie wordt overgedragen door middel van handoplegging. Het kan helpen om blokkades los te laten, stress te verminderen en je algehele welzijn te bevorderen.

Door de combinatie van natuur coaching, wandelcoaching, het levenswiel, de cursus Chakra en Reiki behandelingen kun je een holistische benadering van zelfgenezing ervaren. Je omringen met de natuurlijke omgeving, je verbinden met je innerlijke wijsheid en het herstellen van de energiebalans in je lichaam zijn slechts enkele stappen op weg naar een gezonder en meer vervuld leven.

Neem vandaag nog de beslissing om de kracht van de geest te benutten en jezelf te transformeren naar jouw Ultieme Zelf. Begin jouw reis van zelfgenezing en persoonlijke groei met natuur coaching, wandelcoaching, het levenswiel, de cursus Chakra en Reiki behandelingen. Laat de helende kracht van de natuur en de wijsheid van je eigen geest je begeleiden op dit prachtige pad van transformatie.

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

GECERTIFICEERD PSYCHO ENERGETISCH THERAPEUT & ONT-STRESSCOACH

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?