Innertalks

Wat ben jij nep,..

Authenthiek zijn

Je bent authentiek als je ‘echt jezelf bent’. Hoe fijn zou het zijn als we dat allemaal al waren? Toch zijn we over het algemeen weinig echt ons zelf. Dit gaat in de meeste gevallen onbewust, omdat we op een bepaalde manier opgegroeid en geconditioneerd zijn. Als je gaat leven volgens de waarden en normen van anderen, is het lastig om authentiek en dicht bij jezelf te blijven. 

 

wandelcoach

Hoe weet je nu wie je bent? 

Je kunt starten om te weten waar je nu echt blij van wordt. Je kent ze misschien ook wel de mensen die roepen: “Ik vind het (allemaal) zo leuk om te doen” en onderwijl zijn ze moe en opgebrand. Je kunt denken dat je er blij van wordt of tot in je tenen voelen dat je er blij van wordt. Dus het verschil tussen denken of voelen is een groot verschil. 

Voelen is ook letterlijk in je lichaam, dus waar voel je in je lichaam een sensatie? Als ik ga duiken en ik kom uit het water dan vergroot mijn borstkast omdat ik weer normaal kan ademenhalen en ben ik enthousiast over wat ik heb ervaren. Ik heb dan een warm gevoel in mijn borst en keel. Voelen is dus letterijk sensaties in je lichaam voelen.  

Bewustwording en het onderscheid te leren ervaren en voelen, levert je heel veel op. Je bent namelijk uniek in hoe jij de dingen doet. En hoe meer die kwaliteiten regelmatig ingezet worden en de energie gevende activiteiten gedaan worden, des te gezonder en gelukkiger ben je.

Authenthiek zijngrafische weergave

Echt zijn

Betekent namelijk ook, dat je soms keuzes maakt die heel goed voor jou zijn, maar die anderen niet kunnen waarderen en/of zelfs helemaal afwijzen. Kun je dan stevig in je schoenen blijven staan? Het vereist ook moed, durf of lef en is absoluut niet egoïstisch.
Natuurlijk is je eigen pad lopen ook geen vrijbrief om met niemand rekening te houden. Diep van binnen (h)erken je wel wie je bent en wat je waardevol vindt. Het houdt ook in dat je nieuwsgierig en onbevangen naar jezelf kunt kijken en je kwetsbare en je schaduw kanten accepteert voor wat die zijn. 

 

Conguent zijn

Congruentie houdt in dat jij onder alle omstandigheden herkenbaar bent en blijft. Het zit niet alleen hoe in hoe je praat of schrijft, het zit in alles. Van hoe je je kleedt, via wat je eet tot en met wie je omgaat en hoe je je vakanties doorbrengt. Het hele plaatje klopt. Afgelopen 5 jaar loop ik eigenlijk niet meer op hakken, maar op sneakers. Omdat dat nou eenmaal fijn loopt. Steeds vaker wissel ik mijn sneakers in voor wandelschoenen en ga ik wandelen. Wandelen heeft mij al heel veel gebracht. Iedere keer weer een stap in het nieuwe stukje van mijzelf. Daarom ben ik ooit gestart met de natuurcoach opleiding en coach ik graag mensen die in de natuur zijn en aan zichzelf willen werken. 

Wat is authenticiteit níet

Authentiek zijn houdt niet in dat je altijd met een glimlach moet lopen, dat je altijd een goede bui moet hebben, dat mensen je aardig moeten vinden. ‘Moeten’ is nooit van jezelf, maar altijd van een ander. “Moeten in de zin van willen” is wel van jezelf. Een ogenschijnlijk klein, maar significant verschil!

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?