Innertalks

Aarden is jezelf opladen

Veel mensen vergeten dat wij bij de aarde horen zoals het zand bij de woestijn. Deze aarde-connectie is dus belangrijk om ons goed te kunnen voelen. De aarde voedt ons, behoedt ons, voorziet ons van voedsel, drinken, huisvesting maar ze geeft ons ook haar energie. Je systeem doet dus aan energie-uitwisseling, altijd en overal. Het is meestal geen bewust proces. Het gebeurt sowieso, of je dit nu wil of niet.

aarden

De man of vrouw met groene vingers, die is vanzelf goed geaard. De land- en tuinbouwer ook. Mensen die wat minder kunnen ‘aarden’ en hun energie dus anders gebruiken komen vaak wat zweverig over. Ze zijn in trance, en dagdromen kan je al zien als in lichte trance zijn. Veelvuldig computergebruik, het gebruik van drugs en narcotica, het ontwikkelen van smetvrees zijn niet bevorderend om goed te aarden.

Wanneer we de energie van de aarde missen, zijn we vaak overal met onze gedachten, behalve in het het hier en nu. En het hier en nu is het enige waar we daadwerkelijk zouden moeten zijn.

Aarden en het eerste chakra

We zijn ons niet of nauwelijks spiritueel bewust en we houden ons vaak alleen maar bezig met het materiële. Als je bekend bent met de chakra’s dan weet je waarschijnlijk dat het eerste chakra vaak in verband wordt gebracht met aarden. Het eerste chakra is ons wortelchakra of mooladhara.

Dit eerste chakra heeft te maken met veiligheid en je basisbehoeften om te overleven. Wanneer we ons niet geaard voelen, is ons eerste chakra vaak uit balans. Hierdoor kunnen we ons onveilig voelen. We hebben minder liefde en compassie voor anderen, en onze levensenergie wordt opgeslokt door stress, zorgen en angsten.

Sommigen zijn gewoon te weinig actief met hun handen en je handen zijn immers je werktuigen. Wandelen, of bezig zijn in de tuin kan hier dus super goed bij helpen. Give it a try!

Delen

coaching in de natuur
Stuur me een bericht

Wil je meer weten over mij als coach? Neem dan contact met me op via onderstaande knop.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Kan ik je helpen?